Påskebrød! (Keto, Glutenfri)

Påskebrød! (Keto, Glutenfri)

Påskebrød! (Keto, Glutenfri)

Påskebrød! (Keto, Glutenfri)

Påskebrød! (Keto, Glutenfri)

Påskebrød! (Keto, Glutenfri)

Påskebrød! (Keto, Glutenfri)

Påskebrød! (Keto, Glutenfri)

Påskebrød! (Keto, Glutenfri) – Geniale, søte og dekorative. Joda, vi har brukt polarbrød-deigen her også. Hva i alle dager slags annen deig skal vi bruke, når den er så anvendelig som den er? Hvis du ønsker kan du ha i knuste frø og kjerner for en grovere variant.

Ideen til Påskebrød fant jeg på Matprat.no som kaller det for Turbrød! Brød og hardkokt egg i ett, nydelige på frokostbordet, og geniale å ta med på tur! Jeg har sett det på Instagram tidligere, “Italian Easter Bread” på Engelsk, eller på Italiensk “Pane Di Pasqua”. I år forsøker vi å lage noen flere keto-vennlige Påske-oppskrifter. Tidligere år har vi liksom ikke hatt helt orken, men i år blir det så mange vi makter fram mot Påske.

Hvordan tilberedes eggene i Påskebrød?

Eggene skal ikke kokes på forhånd. De tilberedes nemlig i ovnen sammen med Påskebrødene og blir hardkokte. Hvis du ønsker ekstra-dekorative Påskebrød kan du ha eggene i konditorfarge i ca 15 minutter. Våre egg ble litt flekkete etter de var ferdige av uvisse grunner. Vi brukte konditorfarge i pulverform som vi kjøpte på en internasjonal matbutikk her i Tromsø. Ikke for det, eggene ble fine som flekkete også, fikk litt karakter liksom.

Påskebrød! (Keto, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g Fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts Monster Tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • 6 rå egg og eventuelt konditorfarge
  • egg til pensling og evt frø til pynt.
Fremgangsmåte:
  1. Hvis du ønsker fargede egg legger du de i konditorfarge i ca 15 minutter.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader.
  3. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  4. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  5. Mål opp de tørre ingrediensene.
  6. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  7. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  8. La deigen hvile i 10 minutter.
  9. Del deigen i 12 like store deler.
  10. Ha litt olje på hendene og trill pølser på ca 20 cm.
  11. Tvinn to pølser sammen og trykk de godt sammen i endene. Pensle med egg, dryss på eventuelle frø og legg et rått egg i midten.
  12. Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 217 - Fett: 16,4 - Karbohydrater: 2,2 - Protein: 5,9

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.