Påskebrød! (Keto, Glutenfri) – Geniale, søte og dekorative. Joda, vi har brukt polarbrød-deigen her også. Hva i alle dager slags annen deig skal vi bruke, når den er så anvendelig som den er? Hvis du ønsker kan du ha i knuste frø og kjerner for en grovere variant.
Ideen til Påskebrød fant jeg på Matprat.no som kaller det for Turbrød! Brød og hardkokt egg i ett, nydelige på frokostbordet, og geniale å ta med på tur! Jeg har sett det på Instagram tidligere, «Italian Easter Bread» på Engelsk, eller på Italiensk «Pane Di Pasqua». I år forsøker vi å lage noen flere keto-vennlige Påske-oppskrifter. Tidligere år har vi liksom ikke hatt helt orken, men i år blir det så mange vi makter fram mot Påske.
Hvordan tilberedes eggene i Påskebrød?
Eggene skal ikke kokes på forhånd. De tilberedes nemlig i ovnen sammen med Påskebrødene og blir hardkokte. Hvis du ønsker ekstra-dekorative Påskebrød kan du ha eggene i konditorfarge i ca 15 minutter. Våre egg ble litt flekkete etter de var ferdige av uvisse grunner. Vi brukte konditorfarge i pulverform som vi kjøpte på en internasjonal matbutikk her i Tromsø. Ikke for det, eggene ble fine som flekkete også, fikk litt karakter liksom.
- 2 egg (størrelse M/L)
- 1,5 dl fløte
- ½ dl vann
- 50-60 g havrefiber(avhengig av størrelsen på eggene)
- 15 g Fiberhusk
- ¼ ts xanthangum
- 1 ts tørrgjær
- 2 ts Monster Tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 6 rå egg og eventuelt konditorfarge
- egg til pensling og evt frø til pynt.
- Hvis du ønsker fargede egg legger du de i konditorfarge i ca 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Varm fløte og vann til fingervarmt.
- Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- La deigen hvile i 10 minutter.
- Del deigen i 12 like store deler.
- Ha litt olje på hendene og trill pølser på ca 20 cm.
- Tvinn to pølser sammen og trykk de godt sammen i endene. Pensle med egg, dryss på eventuelle frø og legg et rått egg i midten.
- Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.