Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Sarah Bernard! (Keto, Sukkerfri) – Nydelige dekadente småkaker som nesten har blitt obligatoriske til jul, eller hva syns du? Det finnes jo endel oppskrifter på disse herlighetene på nettet, også i lavkarbo-versjon. De er ikke veldig vanskelige å lage på keto/lavkarbo nemlig, man bytter bare ut sukker mer en passende søtning! Vi har valgt å bruke Finesse bakesukker fra Funksjonell Mat da vi syns det har mange av de samme egenskapene til ekte sukker, og en veldig behagelig smak.
Til bunnen i vår versjon av Keto Sarah Bernard har vi tatt utgangspunkt i vår oppskrift på kransekake, og på sjokoladefyllet har vi brukt oppskriften fra Mills.no med små justeringer. Vi har valgt denne tilnærmingen i stedet for den klassiske varianten som er en trøffelkrem, da vi syns det er en fordel å få brukt opp hele egget. Selv om bunnen har 1 stk eggehvite og fyllet 2 eggeplommer, er sjansen større for at du får brukt opp en ekstra eggehvite framfor en plomme, iallefall om du liker våre brødoppskrifter! Dessuten er denne varianten feitere enn den klassiske, noe som er vinn-vinn på keto/lavkarbo!
Det finnes mye å velge i når det kommer til sukkerfri sjokolade, alt etter hva du foretrekker. Du finner Cloetta sukkerfri sjokolade på de aller fleste matbutikkene, men de inneholder maltitol som mange opplever blodsukkerstigning av. Funksjonell Mat har Sukrinsjokolade, søtet med erythritol. Du får også kjøpt Cavalier sjokolade, søtet med Stevia, på helsekost. Monster på Tights.no har en sukker- og maltitolfri variant som er veldig god. Smak og behag med andre ord!
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 125 g mandler
- 65 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
- 1 eggehvite a 40 g
Sjokoladekrem
- 45 g (3 ss)monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
- 30 ml vann
- 2 stk eggeplommer
- 85 gram smør
- 50 gram mørk sukkerfri sjokolade
Topping
- 50 g mørk sukkerfri sjokolade
- 15 g Delfia
- Mal mandlene, helst for hånd men du kan pulse de forsiktig i en hurtigmikser om du ikke har kvern.
- Bland sammen eggehviter, mandler og Finesse Bakesukker.
- Sett deigen kjølig i ca 1 time.
- Forvarm ovnen til 200C.
- Del deigen i 14 like store deler og form kakene.
- Stek på nest nederste rille i ca 10 minutter eller til de såvitt begynner å bli gylden i kantene.
- Avkjøles.
Sjokoladekrem
- Kok opp Finesse Bakesukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter.
- Pisk eggeplommene luftige. Dette kan ta noen minutter med kjøkkenmaskin.
- Tilsett den varme sukkerlaken ved å helle den i en tynn stråle langs bakebollen mens kjøkkenmaskinen går. Visp til du får en lys og luftig eggedosis, dette tar cirka 3 minutter.
- Tilsett romtemperert smør mens vispen går på middels til høy hastighet. Fortsett å vispe til alt er godt blandet.
- Smelt kokesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.
- Tilsett sjokoladen mens maskinen går og visp til du har en jevn, fin krem.
- Fordel kremen på de forstekte bunnene. Bruk gjerne kakesprøyte om du har.
- Sett kakene i fryseren i ca 1 time.
Topping
- Smelt sjokolade og Delfia over vannbad.
- Dypp kakene i den smelta sjokoladen og sett kjølig.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Kunne man erstattet delfia med cocosa, eller ville man ikke oppnådd samme hardhet på sjokoladetrekket? Cocosa er et mye sunnere produkt, og jeg vet ikke hva jeg ville gjort med en svær bit delfiafett etter å ha brukt bare 15g.