Sarah Bernard! (Keto, Sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 14 stk
Ingredienser
Bunn

Sjokoladekrem
  • 45 g (3 ss)monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
  • 30 ml vann
  • 2 stk eggeplommer
  • 85 gram smør
  • 50 gram mørk sukkerfri sjokolade

Topping
  • 50 g mørk sukkerfri sjokolade
  • 15 g Delfia
Fremgangsmåte
  1. Mal mandlene, helst for hånd men du kan pulse de forsiktig i en hurtigmikser om du ikke har kvern.
  2. Bland sammen eggehviter, mandler og Finesse Bakesukker.
  3. Sett deigen kjølig i ca 1 time.
  4. Forvarm ovnen til 200C.
  5. Del deigen i 14 like store deler og form kakene.
  6. Stek på nest nederste rille i ca 10 minutter eller til de såvitt begynner å bli gylden i kantene.
  7. Avkjøles.

Sjokoladekrem
  1. Kok opp Finesse Bakesukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter.
  2. Pisk eggeplommene luftige. Dette kan ta noen minutter med kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett den varme sukkerlaken ved å helle den i en tynn stråle langs bakebollen mens kjøkkenmaskinen går. Visp til du får en lys og luftig eggedosis, dette tar cirka 3 minutter.
  4. Tilsett romtemperert smør mens vispen går på middels til høy hastighet. Fortsett å vispe til alt er godt blandet.
  5. Smelt kokesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.
  6. Tilsett sjokoladen mens maskinen går og visp til du har en jevn, fin krem.
  7. Fordel kremen på de forstekte bunnene. Bruk gjerne kakesprøyte om du har.
  8. Sett kakene i fryseren i ca 1 time.

Topping
  1. Smelt sjokolade og Delfia over vannbad.
  2. Dypp kakene i den smelta sjokoladen og sett kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/sarah-bernard-keto-sukkerfri/