Seige og søte cookies med smak av selve definisjon av Jul, nemlig pepperkakekrydder og knekk!
De er lagd i en fei, og er en forfriskende variasjon av den klassiske pepperkaken.
- 180 g mandelmel
- 2 ss fettredusert mandelmel
- 100 g smør
- 1 egg
- 1 ss gelatinpulver
- 1 ts bakepulver
- 50 g Sukrin Gold
- 2 ss Fibersirup Gold
- 3 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned)
Pepperkakekrydder ala Ena-Maria
- 2 ts kanel
- 2 ts ingefær
- 1 ts allehånde
- 1 ts muskatnøtt
- 1 ts nellik
- 2 ts sort pepper
Knekk
- 3 ts Tagatesse
- 3 ts vann
- litt salt (kan sløyfes)
- Forvarm ovenen til 170°C.
- Smelt smør og pisk sammen med egg.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- La svelle i 5 minutter.
- Form like store kuler og trykk de ned med fingrene til ca 6 mm tykkelse.
- Stek på bakepapirkledd bakebrett på nest nederste rille i ovnen i 10 - 15 minutter, avhengig av størrelse.
- Stikk ut ønsket form i senter.
- Avkjøles på bakebrettet.
Knekk
- Ha Tagatesse og vann i en liten kjele.
- Varm opp til vannet fordamper og Tagatessen karamelliseres til ønsket farge. Jo mørkere jo mer bitter smak får knekken. Hell umiddelbart i senter på kakene og strø eventuelt på litt salt om ønskelig.
- Avkjøl.
Pingback: Gledelig Jul med Fett & Forstand – Pepperkake-kake! – Fett & Forstand