Gledelig Jul med Fett & Forstand - Seige pepperkakecookies med knekk!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Cookies
  • 180 g mandelmel
  • 2 ss fettredusert mandelmel
  • 100 g smør
  • 1 egg
  • 1 ss gelatinpulver
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g Sukrin Gold
  • 2 ss Fibersirup Gold
  • 3 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned)

Pepperkakekrydder ala Ena-Maria
  • 2 ts kanel
  • 2 ts ingefær
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts nellik
  • 2 ts sort pepper

Knekk
  • 3 ts Tagatesse
  • 3 ts vann
  • litt salt (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Cookies
  1. Forvarm ovenen til 170°C.
  2. Smelt smør og pisk sammen med egg.
  3. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  4. La svelle i 5 minutter.
  5. Form like store kuler og trykk de ned med fingrene til ca 6 mm tykkelse.
  6. Stek på bakepapirkledd bakebrett på nest nederste rille i ovnen i 10 - 15 minutter, avhengig av størrelse.
  7. Stikk ut ønsket form i senter.
  8. Avkjøles på bakebrettet.

Knekk
  1. Ha Tagatesse og vann i en liten kjele.
  2. Varm opp til vannet fordamper og Tagatessen karamelliseres til ønsket farge. Jo mørkere jo mer bitter smak får knekken. Hell umiddelbart i senter på kakene og strø eventuelt på litt salt om ønskelig.
  3. Avkjøl.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/gledelig-jul-med-fett-forstand-seige-pepperkakecookies-med-knekk/