Den Nederlandske halvdelen av meg fikk plutselig et veldig behov for worstenbroodjes – innbakt “pølse”.
Originalt er disse laget med en gjærdeig tilsatt egg og melk. Vi brukte calzoneoppskriften som grunnlag og heiv oss rundt. Resultatet ble overveldende bra!
- 400 g kjøttdeig
- 3 - 4 ts gehaktkruiden (se oppkrift lengre ned - kan selvsagt byttes med annet krydder)
- 1 - 2 ts salt
- 1 ss tørket persille (kan sløyfes)
- 0,5 dl fløte
- 1 egg
- 2 ss pofiber
- 1 ts fiberhusk
Deig
- 2 egg
- 100 g cottage cheese
- 4 ss sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat)
- 6 ss Pofiber
- 1 ss Fiberhusk
- 1 ss eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- 200 g revet mozarella
- 1-2 ts salt
- 2 - 3 ss Sukrin Gold
Gehaktkruiden (Nederlandsk kjøttkakekrydder) ala mamma
- 2 toppa ts hvit pepper
- 1 toppa ts karri
- 1 toppa ts paprikapulver
- 1 toppa ts muskatnøtt
- 0,5 ts muskatblomme
- 1 strøken ts colemans mustard
- 1 strøken ts ingefær
- 1 strøken ts nellik
- Kjør kjøtt og salt i kjøkkenmaskin noen minutter.
- Ha i krydder.
- Pisk fløte og egg lett sammen og spe i blandingen i en tynn stråle.
- Dryss inn pofiber og fiberhusk og elt deigen til alt er godt blandet.
Deig
- Forvarm ovene til 180ºC.
- Knus sammen egg og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
- Ha i eplecidereddik.
- Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrin Gold, bakepulver og Fiberhusk.
- Smelt osten i mikroen og bland godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
- Del deigen i 16 like store deler.
- Kjevle hver del mellom to smurte bakeark.
- Rull pølse av kjøttdeigen og legg den i senter (se bilde).
- Brett inn sidene loddrett, deretter bretter du bakerste vannrette del over, og tilslutt ruller du fremste vannrette del rundt.
- Pensle med egg og eventuelt et dryss parmesan.
- Stekes på nest nederst i ovnen i 25-30 minutter.