Lavkarbo Hot Cross Buns


Aaaaah – Hot Cross Buns.
Jeg og min halvt britiske mor har brukt å bake disse søte og kryddrede bollene til Påske så lenge jeg kan huske, i år måtte jeg finne på en lavkarbovariant. Det er vel det som er årsaken til deigeksperimenteringa mi de siste dagene. Endelig spikra jeg den!

Hot Cross Buns er søtbakst bestående av sukat og diverse krydder. De bruker blant annet noe som i England heter “Mixed Spice”. Krydderblandingen ligner tilfeldigvis den Nederlandske krydderet “koekkruiden”, eller kakekrydder som det blir på Norsk. Det kan minne litt om pepperkakekrydder. Det morsomme er jo at jeg har både Norske, Nederlandske og Engelske røtter 🙂
Vi får, såvitt meg bekjent, ikke tak i “mixed spice” her i Norge, men det er heldigvis ingen problem å lage selv (oppskrift lenger ned).
Tradisjonelt blir disse bollene bakt langfredag I de British øyer, Australia, Canada, Irland, New Zealand, Sør Afrika og enkelte plasser i Amerika.
Denne oppskriften gir 3-4 boller, og du kan enkelt gange den opp og lage så mange du vil 🙂

Deigen under er laget med vår Magiske Metriske Melbakst-deig 🙂

Lavkarbo Hot Cross Buns
 
Skrevet av:
Serveringer: 3 boller
Ingredienser:

Lavkarbo Hot Cross Buns
  • 1 hg (100g) mandelmel*.
  • 1 eggehvite.
  • 1 ss fibrehusk.
  • 1 strøken ts natron.
  • 1 cl (10ml) sitronsaft.
  • 1 hg (100g) cottage cheese.
  • 1 ts kardemomme.
  • 1 ts mixed spice (se oppskrift lenger ned).
  • 0,5 ts kanel.
  • 1 ts revet appelsinskall.
  • 30-50 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning.
  • ca 15-20 g tørkede bær (se oppskrift lenger ned).


Deigen er laget med vår Magiske Metriske Melbakst-deig 🙂


Mixed Spice
  • 1 ts av hver.
  • Allehånde.
  • Kanel.
  • Muskatnøtt.
  • Muskatblomme.
  • Nellik.
  • Koriander.
  • Malt ingefær.


Glasur
  • 30g kremost naturell.
  • 1 ss smelta smør.
  • 1 ss fløte.
  • 25 g Sukrinmelis.
  • 1 ts revet appelsinskall.
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essen.


Tørkede bær - se fremgangsmåte.
Fremgangsmåte:
  1. Bland alle tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Stivpisk eggehviten. "Knus" cottage cheese og sitronsaft med miniblender eller stavmixer til det blir en glatt masse.
  3. Vend det inn i den stivpiskede eggehviten.
  4. Vend deretter inn de tørre ingrediensene. Form til bollene (bruk evt litt vann på hendene) og stek på midterste rille på 170°C i 35 minutter.

Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Sprøyt glasuren som et kryss på bollene.
  3. Det blir sannsynligvis glasur til overs, men det er kjempegodt å dele bollene i to, ha en god klatt smør på og glasur oppå der igjen! Anbefales 🙂


Tørkede Bær
  1. Ha Valgfri bær på et tilklipt bakepapir.
  2. Strø evt på litt søtning om ønskelig.
  3. Plasser bakepapiret med bærene på glassplata i mikrobølgeovnen og sett på TINEPROGRAM med 5-10 minutters intervaller.
  4. Sjekk bærene i mellom intervallene. Hvor fort bærene tørker er avhengig av flere faktorer, men typisk tørketid er totalt ca 30minutter.
  5. NBNBNB: Husk at de skal tørkes med TINEPROGRAM. Pass godt på og ikke la barn gjøre dette alene! 🙂
Merknad
*Deigen blir litt fastere, lettere å jobbe med og mindre flat om du bytter ut litt av mandelmelet med fettredusert mandelmel. Jeg hadde best resultat med 75g mandelmel og 25g fettredusert mandelmel. Jeg bruker egenmalte mandler med skall. Du kan godt bruke kjøpemel også.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Hot Cross Buns (keto, nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.