Jeg vet ikke om jeg nevnte at jeg “holdt på med” lavkarbo i 2010 – 2011(Ena-Maria)?
For det var det jeg gjorde. Dreiv på med, liksom. Jeg skjønte nemlig ikke helt at det var en livsstilsendring og motivasjonen min den gang var noe annet. Jeg tror ikke jeg visste helt selv hva jeg dreiv på med, så jeg ramla relativt raskt av lasset. Uansett, jeg husker jeg utviklet en deig som jeg blant annet brukte som pizzabunn, sånn typisk norsk tjukk hjemmelaga pizzabunn. Jeg var så stolt av den oppskriften! Denne spiste jeg og Kenneth som brød helt i begynnelsen av kostholdsendringen, og kun den. Nå varierer vi mer, men denne har en ekstra plass i mitt lavkarbohjerte ♥
Nå har jeg laget den focaccia style!
Ena-Maria's superdigge lavkarbobrødpizzadeigdings nå som Focaccia
- 150 g sesamfrø
- 150 g mandler
- 75 g romtemperert smør
- 1 ts salt
- 250 g cottage cheese (1 beger)
- 5 egg
- 2 ts bakepulver
- 3 ts fiberhusk
- Knus sesamfrø i blender.
- Knus mandler i blender, hver for seg ellers blir det for mye på en gang.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Du trenger ikke vaske blenderen i mellom.
- Skill eggene og ha eggehvitene i en bolle for seg.
- Ha plommene, smør og cottage cheese i blenderen og blend til alt er glatt.
- Stivpisk eggehvitene.
- Vend cottage cheese blandingen forsiktig inn i eggehvitene.
- Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
- Ha alt over i en form, jeg brukte en firkanta kakeform 25x25cm.
- Hvis du skal bruke den som pizzabunn eller brød kan du ha den i langpanne, men som focaccia blir det litt for flatt.
- Bland ønskede urter sammen med 5 ss olivenolje.
- Jeg brukte 1 ts oregano, 1 ts persille, 1 ts basilikum og 1 fedd hvitløk.
- Smøres på etter halve steketiden.
- Jeg drysset også på en strøken spiseskje grovmalt havsalt etter jeg smurte på oljeblandingen.
- Stekes i 45-55 minutter på 200°c midt i ovnen. Litt kortere steketid om du bruker varmluft.