Lavkarbo Focaccia
 
 
Skrevet av:
Ingredienser

Ena-Maria's superdigge lavkarbobrødpizzadeigdings nå som Focaccia
  • 150 g sesamfrø
  • 150 g mandler
  • 75 g romtemperert smør
  • 1 ts salt
  • 250 g cottage cheese (1 beger)
  • 5 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ts fiberhusk
Fremgangsmåte
  1. Knus sesamfrø i blender.
  2. Knus mandler i blender, hver for seg ellers blir det for mye på en gang.
  3. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Du trenger ikke vaske blenderen i mellom.
  5. Skill eggene og ha eggehvitene i en bolle for seg.
  6. Ha plommene, smør og cottage cheese i blenderen og blend til alt er glatt.
  7. Stivpisk eggehvitene.
  8. Vend cottage cheese blandingen forsiktig inn i eggehvitene.
  9. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
  10. Ha alt over i en form, jeg brukte en firkanta kakeform 25x25cm.
  11. Hvis du skal bruke den som pizzabunn eller brød kan du ha den i langpanne, men som focaccia blir det litt for flatt.
  12. Bland ønskede urter sammen med 5 ss olivenolje.
  13. Jeg brukte 1 ts oregano, 1 ts persille, 1 ts basilikum og 1 fedd hvitløk.
  14. Smøres på etter halve steketiden.
  15. Jeg drysset også på en strøken spiseskje grovmalt havsalt etter jeg smurte på oljeblandingen.
  16. Stekes i 45-55 minutter på 200°c midt i ovnen. Litt kortere steketid om du bruker varmluft.
Merknad
TIPS : Du kan gjerne ha i urter, ost eller andre godsaker i deigen.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-focaccia/