Lavkarbo Focaccia
Skrevet av: Fett og Forstand
- 150 g sesamfrø
- 150 g mandler
- 75 g romtemperert smør
- 1 ts salt
- 250 g cottage cheese (1 beger)
- 5 egg
- 2 ts bakepulver
- 3 ts fiberhusk
- Knus sesamfrø i blender.
- Knus mandler i blender, hver for seg ellers blir det for mye på en gang.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Du trenger ikke vaske blenderen i mellom.
- Skill eggene og ha eggehvitene i en bolle for seg.
- Ha plommene, smør og cottage cheese i blenderen og blend til alt er glatt.
- Stivpisk eggehvitene.
- Vend cottage cheese blandingen forsiktig inn i eggehvitene.
- Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene.
- Ha alt over i en form, jeg brukte en firkanta kakeform 25x25cm.
- Hvis du skal bruke den som pizzabunn eller brød kan du ha den i langpanne, men som focaccia blir det litt for flatt.
- Bland ønskede urter sammen med 5 ss olivenolje.
- Jeg brukte 1 ts oregano, 1 ts persille, 1 ts basilikum og 1 fedd hvitløk.
- Smøres på etter halve steketiden.
- Jeg drysset også på en strøken spiseskje grovmalt havsalt etter jeg smurte på oljeblandingen.
- Stekes i 45-55 minutter på 200°c midt i ovnen. Litt kortere steketid om du bruker varmluft.
TIPS : Du kan gjerne ha i urter, ost eller andre godsaker i deigen.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-focaccia/
3.5.3251