Lavkarbo Fastelavnsboller!

Lavkarbo fastelavnsboller
Lavkarbo fastelavnsboller med bringebærsyltetøy og frisk bringebærkrem!

Lavkarbo fastelavnsboller
Lavkarbo fastelavnsboller
Lavkarbo fastelavnsboller
Lavkarbo fastelavnsboller
Lavkarbo fastelavnsboller
Lavkarbo fastelavnsboller

Lavkarbo fastelavnsboller

Har du smakt lavkarbo fastelavnsboller før? Ikke vi heller. Vi trodde vel kanskje ikke det var mulig når vi la om kostholdet i slutten av 2017, å noen sinne finne et godt alternativ til gode, luftige hveteboller. Det er nøyaktig 35 dager til Fastelavn 2019, og vi poster allerede nå vår nye oppskrift på lavkarbo Fastelavnsboller. Så har du gooood til å forberede deg til bakst, og kanskje du til og med har lyst å tyvstarte med en prøverunde eller 10? Det hadde vi!

Det er som sagt ikke så lett å finne gode alternativer til typisk høykarbomat man har vokst opp med. Vi er nok litt kresne også? Gamle vaner er vond å vende, and all that jazz. Vi kan med hånda på hjertet love deg at dette er det nærmeste du sannsynligvis kommer ekte hveteboller. La deg ikke skremme av ingrediensene, du smaker hverken osten, eddiken eller mandelmelet. Pofiber finner du på helsekost, eller du kan kjøpe det på online. Hvis du bor i utlandet og ikke har tilgang kan du erstatte det med hvetefiber (oat fiber – må ikke forveksles med hvetekim/kli). Mozzarella i lake finner du i dagligvarebutikken. De ser som regel slik ut. Lyst å prøve våre andre lavkarbo-boller?

 

 Slik lager du Lavkarbo fastelavnsboller med frisk bringebærkrem

Lavkarbo Fastelavnsboller!
 
Skrevet av:
Serveringer: 8 boller
Ingredienser:
Boller
  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 pakke fersk mozzarella i lake (ca mellom 125 - 140 g, se link i hovedtekst)
  • 40 g fettredusert mandelmel*
  • 30 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ss Fiberhusk
  • 30 - 50 g Sukrinmelis
  • 1 ts kardemomme

Bringebærkrem
  • 150 g frosne bringebær
  • 1 ss Tagatesse
  • 1 dl kremfløte
  • 125 g Kremost
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 50 g Sukrinmelis
Fremgangsmåte:
Boller
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Knus sammen cottage cheese og egg med en blender/stavmikser eller lignende til du får en glatt røre.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Hell laken av mozzarellaen og press ut så mye vann du greier med hendene.
  5. Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler, og ostemassen er helt smeltet. Det tar til sammen ca 1,5-2 minutter. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia.
  6. Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig. Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
  7. Fukt hendene og form 8 boller.
  8. Pensle med egg.
  9. Stekes på midterste rille i 25 minutter.
  10. La avkjøle helt på rist før du skjærer i det.

Bringebærkrem
  1. Ha bærene og Tagatesse i en liten kjele og gi et oppkok.
  2. La småputre på medium varme i 10 minutter.
  3. Ta ca 2 ss av syltetøyet i en liten sil, du skal ha ca 1 ss klumpfri saus i kremen. Ha overskuddet tilbake i kjelen.
  4. Pisk krem av fløten og sett til side.
  5. Pisk sammen kremost, sukrinmelis, 1 ss bringebærsaus og vaniljeekstrakt til det blir luftig.
  6. Vend inn den ferdigpiskede kremen og ha over i en kakesprøyte. Sett eventuelt litt kjølig før du sprøyter på bollene (om den blir veldig flytende).
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 176 - Fett: 13,1 - Karbohydrater: 3 - Protein: 10,3

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

6 Comments

  1. Går det an å bruke havrefiber istedenfor pofiber i denne oppskriften? 😊

  2. Sykt gode! Mine ble litt små og tunge, men hadde ikke natron, kun bakepulver..kanskje det var grunnen? Takk for oppskrift!

  3. Tone Jenssen Løbekk

    Jeg har kun vanlig mandelmel. Kan jeg bruke det?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.