1 pakke fersk mozzarella i lake (ca mellom 125 - 140 g, se link i hovedtekst)
40 g fettredusert mandelmel*
30 g pofiber
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ss Fiberhusk
30 - 50 g Sukrinmelis
1 ts kardemomme
Bringebærkrem
150 g frosne bringebær
1 ss Tagatesse
1 dl kremfløte
125 g Kremost
0,5 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
50 g Sukrinmelis
Fremgangsmåte:
Boller
Forvarm ovnen til 200°C.
Knus sammen cottage cheese og egg med en blender/stavmikser eller lignende til du får en glatt røre.
Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
Hell laken av mozzarellaen og press ut så mye vann du greier med hendene.
Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler, og ostemassen er helt smeltet. Det tar til sammen ca 1,5-2 minutter. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia.
Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig. Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
Fukt hendene og form 8 boller.
Pensle med egg.
Stekes på midterste rille i 25 minutter.
La avkjøle helt på rist før du skjærer i det.
Bringebærkrem
Ha bærene og Tagatesse i en liten kjele og gi et oppkok.
La småputre på medium varme i 10 minutter.
Ta ca 2 ss av syltetøyet i en liten sil, du skal ha ca 1 ss klumpfri saus i kremen. Ha overskuddet tilbake i kjelen.
Pisk krem av fløten og sett til side.
Pisk sammen kremost, sukrinmelis, 1 ss bringebærsaus og vaniljeekstrakt til det blir luftig.
Vend inn den ferdigpiskede kremen og ha over i en kakesprøyte. Sett eventuelt litt kjølig før du sprøyter på bollene (om den blir veldig flytende).