Fastelavnsboller uten nøtter og frø (keto/lavkarbo) – vårt nyeste tilskudd i allergi-kategorien! Nå kan du som er allergisk mot nøtter eller av andre årsaker ikke spiser nøtter/frø nyte lavkarboboller som minner veldig om hvetebakst. Det brukes mye nøtter i lavkarbobakst men i år skal vi fokusere på oppskrifter som er allergivennlige, som igjen forhåpentligvis bidrar til en litt lettere vei mot varig kostholdsendring for enda flere! Vi har brukt hjemmelaget bringebærsyltetøy i våre fastelavnsboller, men kan ellers anbefale denne for dere som vil ha det litt enklere. Lerums sukkerfri syltetøy er uten maltitol. Vi håper oppskriften faller i smak og ser frem til å dele flere allergivennlige oppskrifter i tiden som kommer.
- 2,5 dl (60 g) Pofiber (se merknader)
- 2 ss (30 g) Fiberhusk
- 4 egg (small/medium)
- 250 g cottage cheese
- 1 ss eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1,5 ts kardemomme
- 50 g Sukrin:1
- 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
Fyldig krem
- 2 dl kremfløte
- 125 g Kremost
- 0,5 ts vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
- 25 g Tagatesse
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
- Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Del deigen i 8 like store deler.
- Bruk gjerne olje på hendene når du former bollene.
- Stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Fyldig krem
- Pisk krem av fløten og sett til side.
- Pisk sammen kremost, Tagatesse og vaniljeekstrakt til det blir luftig.
- Vend inn den ferdigpiskede kremen og ha over i en kakesprøyte.
- Fordel krem og bringebærsyltetøy (se hovedinnlegg for link) på bollene.
Skal det være cottage cheese i oppskriften også? Står ikke i ingrediensene, men det står i fremgangsmåten (???)