Fastelavnsboller uten nøtter og frø (keto/lavkarbo)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 8 boller
Ingredienser
  • 2,5 dl (60 g) Pofiber (se merknader)
  • 2 ss (30 g) Fiberhusk
  • 4 egg (small/medium)
  • 250 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1,5 ts kardemomme
  • 50 g Sukrin:1
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)

Fyldig krem
  • 2 dl kremfløte
  • 125 g Kremost
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
  • 25 g Tagatesse
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 8 like store deler.
  8. Bruk gjerne olje på hendene når du former bollene.
  9. Stek midt i ovnen i 30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

Fyldig krem
  1. Pisk krem av fløten og sett til side.
  2. Pisk sammen kremost, Tagatesse og vaniljeekstrakt til det blir luftig.
  3. Vend inn den ferdigpiskede kremen og ha over i en kakesprøyte.
  4. Fordel krem og bringebærsyltetøy (se hovedinnlegg for link) på bollene.
Merknad
Vi brukte pofiber fra SunnRask. Hvis du bruker pofiber fra Semper kan der være du må ha i litt mer. Deigen skal være fast nok så den er enkel å forme men ikke så fast at den slår sprekker når du jobber med den. Blir den for våt må du altså gradvis tilsette litt mer pofiber til deigen får rett konsistens.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/fastelavnsboller-uten-notter-og-fro-keto-lavkarbo/