Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Tranebærkake med Sitrusglasur! (Keto, Sukkerfri) – og pyntet med kandiserte tranebær! Kan det bli bedre? Denne kaken er superluftig, og fløyelsmyk. For deg som ikke har smakt tranebær før kan vi fortelle at de minner litt om tyttebær, bare hakket mindre bitter, og en litt «rundere» smak. Du finner ferske tranebær i enkelte matvarebutikker rundt denne tiden av året (Desember). Ferske tranebær er relativt nytt på det Norske marked, men er veldig populært i blant annet USA.
Hvis du ikke får tak i tranebær kan du bruke ferske eller frosne tyttebær. Smakene i denne kaken står i deilig kontrast til hverandre, og tyttebær gjør også nytten. Den søte kakebunnen med et hint av vanilje, de bitre og smaksrike tranebærene og frisk, søt og syrlig glasur. Vi har pyntet vår Tranebærkake med Sitrusglasur med kandiserte tranebær som også setter sitt preg på kaken!
Kaken er som alltid sukkerfri og keto-vennlig, eller streng lavkarbo om du vil, men alt med måte! Kaken passer en medium stor form. Min form rommer 1,8 liter og jeg vil tippe kaken passer i en ca 24 cm springform eller en stor brødform.
- 200 g ferske tranebær (alternativt tyttebær, ferske eller frosne)
- 120 g Smør
- 120 g Kremost naturell
- 60 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller 120 g Sukrin Gold eller lignende
- 6 egg S/M (ca 280 g)
- 70 g Havrefibereller 60 gPofiber
- 1,5 ts bakepulver
- 10 dråper vaniljeessens eller 1 ts vaniljeekstrakt
Sitrusglasur
- 50 g romtemperert smør
- 50 g Kremost naturell
- 50 g Sukrinmelis¨
- 1 ss sitronsaft
- 5 dråper appelsinolje/appelsinaroma - alternativt 1 ts revet sitronskall
- Forvarm ovnen til 180C.
- Smelt og pisk sammen smør og kremost.
- Pisk egg og Finesse Bakesukker til luftig eggedosis. Dette kan ta noen minutter.
- Pisk smørblandingen forsiktig i eggedosisen.
- Pisk forsiktig inn de tørre ingrediensene.
- Vend inn tranebær og fordel rører i en kakeform.
- Stek på nest nederste rille i ovnen i 35 - 40 minutter, eller til kakepinnen kommer ut tørr.
- Avkjøl helt.
Sitrusglasur
- Pisk sammen alle ingrediensene.
- Smelt i mikrobølgeovn i ca 10 sekunder.
- Fordel glasuren over kaken - hvis glasuren er for stiv kan du ha den i mikroen et par sekunder til. Hvis den er for løs venter du litt.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.