Tranebærkake med Sitrusglasur! (Keto, Sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Tranebærkake
  • 200 g ferske tranebær (alternativt tyttebær, ferske eller frosne)
  • 120 g Smør
  • 120 g Kremost naturell
  • 60 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller 120 g Sukrin Gold eller lignende
  • 6 egg S/M (ca 280 g)
  • 70 g Havrefibereller 60 gPofiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • 10 dråper vaniljeessens eller 1 ts vaniljeekstrakt

Sitrusglasur
  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g Kremost naturell
  • 50 g Sukrinmelis¨
  • 1 ss sitronsaft
  • 5 dråper appelsinolje/appelsinaroma - alternativt 1 ts revet sitronskall
Fremgangsmåte
Tranebærkake
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Smelt og pisk sammen smør og kremost.
  3. Pisk egg og Finesse Bakesukker til luftig eggedosis. Dette kan ta noen minutter.
  4. Pisk smørblandingen forsiktig i eggedosisen.
  5. Pisk forsiktig inn de tørre ingrediensene.
  6. Vend inn tranebær og fordel rører i en kakeform.
  7. Stek på nest nederste rille i ovnen i 35 - 40 minutter, eller til kakepinnen kommer ut tørr.
  8. Avkjøl helt.

Sitrusglasur
  1. Pisk sammen alle ingrediensene.
  2. Smelt i mikrobølgeovn i ca 10 sekunder.
  3. Fordel glasuren over kaken - hvis glasuren er for stiv kan du ha den i mikroen et par sekunder til. Hvis den er for løs venter du litt.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/tranebaerkake-med-sitrusglasur-keto-sukkerfri/