Tranebærkake med Sitrusglasur! (Keto, Sukkerfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 200 g ferske tranebær (alternativt tyttebær, ferske eller frosne)
- 120 g Smør
- 120 g Kremost naturell
- 60 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller 120 g Sukrin Gold eller lignende
- 6 egg S/M (ca 280 g)
- 70 g Havrefibereller 60 gPofiber
- 1,5 ts bakepulver
- 10 dråper vaniljeessens eller 1 ts vaniljeekstrakt
- 50 g romtemperert smør
- 50 g Kremost naturell
- 50 g Sukrinmelis¨
- 1 ss sitronsaft
- 5 dråper appelsinolje/appelsinaroma - alternativt 1 ts revet sitronskall
- Forvarm ovnen til 180C.
- Smelt og pisk sammen smør og kremost.
- Pisk egg og Finesse Bakesukker til luftig eggedosis. Dette kan ta noen minutter.
- Pisk smørblandingen forsiktig i eggedosisen.
- Pisk forsiktig inn de tørre ingrediensene.
- Vend inn tranebær og fordel rører i en kakeform.
- Stek på nest nederste rille i ovnen i 35 - 40 minutter, eller til kakepinnen kommer ut tørr.
- Avkjøl helt.
- Pisk sammen alle ingrediensene.
- Smelt i mikrobølgeovn i ca 10 sekunder.
- Fordel glasuren over kaken - hvis glasuren er for stiv kan du ha den i mikroen et par sekunder til. Hvis den er for løs venter du litt.
Kcal: 237 - Fett: 20,4 - Karbohydrater: 2 - Protein: 6,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/tranebaerkake-med-sitrusglasur-keto-sukkerfri/
3.5.3251