Lavkarbo Gyros i pita!
Lavkarbo gyros i pita med tzatziki er både nydelig godt og kjapt å lage. Etter en del ferieturer til Kreta har vi lagt vår elsk på denne retten. Man kan jo lage forskjellige varianter av Gyros, men denne gangen valgte vi den litt mer «fastfood» versjonen. Siden vi ikke kan spise den originale lengre, så var det på sin plass å lage en lavkarbovennlig versjon vi kan spise. Vi kan vel si med rette at denne lavkarbo varianten av gyros selvfølgelig er en verdig arvtager. Nydelig kosemat en Lørdag og gjerne også som hverdagsmiddag! Men det er jo litt godt å få roen med en film å noe godt på fatet, som både magen og øynene higer etter å sette klørne i.
Lavkarbo mat er ikke ikke så verst, med tanke på all den gode maten man kan lage! Taco’en har jo tatt eierskap i fredagen. Så da syns jeg at lavkarbo gyros i pita kan ta eierskap i Lørdagen! Er dere ikke enig? Her er er våre andre oppskrifter på helgekos!
Her er vår oppskrift på Tzatziki. Her finner du oppskrift på pitabrødene, men du kan også bruke for eksempel oppskriften på Lavkarbo Naan! for en litt hurtigere variant. Ikke for at du ikke har god tid da. Kjøttet skal nemlig marineres i minimum 2 timer, og aller helst natta over.
- 600 - 700 g valgfritt kjøtt (vi brukte nakkekoteletter som vi skjærte i passe biter)
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ss Fibersirup Gold (kan sløyfes)
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss oregano
- 1 ss timian
- 1 ss rosmarin
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 rødløk - finkuttet
- salt og pepper etter smak
- Skjær kjøttet i passe biter.
- Bland sammen alle våte ingrediensene og ha i resterende.
- Vent inn kjøttet så alt er godt blandet.
- La hvile i kjøleskapet i minimum 2 timer.
- Stek på relativt høy varme til alt er gjennomstekt.
Pingback: Pitabrød - lavkarbo! - Myk lavkarbo pita - Fett & Forstand