Seige og søte cookies med smak av selve definisjon av Jul, nemlig pepperkakekrydder og knekk!
De er lagd i en fei, og er en forfriskende variasjon av den klassiske pepperkaken.
- 180 g mandelmel
 - 2 ss fettredusert mandelmel
 - 100 g smør
 - 1 egg
 - 1 ss gelatinpulver
 - 1 ts bakepulver
 - 50 g Sukrin Gold
 - 2 ss Fibersirup Gold
 - 3 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned)
 
Pepperkakekrydder ala Ena-Maria
- 2 ts kanel
 - 2 ts ingefær
 - 1 ts allehånde
 - 1 ts muskatnøtt
 - 1 ts nellik
 - 2 ts sort pepper
 
Knekk
- 3 ts Tagatesse
 - 3 ts vann
 - litt salt (kan sløyfes)
 
- Forvarm ovenen til 170°C.
 - Smelt smør og pisk sammen med egg.
 - Ha i resterende ingredienser og bland godt.
 - La svelle i 5 minutter.
 - Form like store kuler og trykk de ned med fingrene til ca 6 mm tykkelse.
 - Stek på bakepapirkledd bakebrett på nest nederste rille i ovnen i 10 - 15 minutter, avhengig av størrelse.
 - Stikk ut ønsket form i senter.
 - Avkjøles på bakebrettet.
 
Knekk
- Ha Tagatesse og vann i en liten kjele.
 - Varm opp til vannet fordamper og Tagatessen karamelliseres til ønsket farge. Jo mørkere jo mer bitter smak får knekken. Hell umiddelbart i senter på kakene og strø eventuelt på litt salt om ønskelig.
 - Avkjøl.
 
 
Pingback: Gledelig Jul med Fett & Forstand – Pepperkake-kake! – Fett & Forstand