Et mislykket kakeprosjekt resulterte i noe av det beste vi har satt tennene i i det siste! Disse søte fristelsene stammer opprinnelig fra Danmark. Romkugler heter de, og var visstnok noe Danske bakere fant på etter å ha sett seg lei på å kaste kaker og wienerbrød ved stengetid. De ble, og er fremdeles veldig populære, og det har vi ingen problemer med å forstå! Hvis du ikke har kakerester kan du godt lage en kake kun til dette formålet altså, anbefales! Du kan bruke akkurat den sjokoladekakeoppskriften du ønsker som base og regulerer bare mengde søtning og eventuelt kakao i romkulene etter smak. Disse passer ypperlig å fryse ned, og tiner raskt på kjøkkenbenken – så har du noe godt å servere med kaffen neste gang du får gjester på besøk.
- 400 g kakerester
- 2 ss sukkerfritt syltetøy
- 50 g Sukrinmelis (reguler mengde etter hvor søt kakerestene er)
- 4 ss smeltet smør
- 1 ts romessens
- Kakao etter smak (kun nødvendig om du bruker andre kakerester enn sjokoladekake)
- Kakao, kokosmasse, kakesmuler (ta av litt fra kakerestene før du har i resten av ingrediensene) til å rulle i
- Ha kakerestene i en foodprosessor eller lignende og knus til smuler - sett gjerne litt smuler til sides som du kan pynte kulene med!
- Ha i resterende ingredienser og bland godt. Her må du regulere mengden smør, syltetøy, søtning og eventuelt kakao avhengig av hvor fuktig og søt kakerestene du bruker er.
- Trill kuler på ca 10-12 g og rull deretter i pynten.
- Oppbevares kjølig.