Lavkarbo Crème Brûlée

 

 

Lavkarbo Crème Brûlée
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 porsjoner
Ingredienser
  • 2 eggeplommer
  • 2,5 dl fløte
  • 0,5 ts vaniljepulver eller tilsvarende
  • 2 strøkne ss Tagatesse (evt 4ss Sukrin Gold)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm oven til 150°C.
  2. Ha fløte og vanilje i en kasserolle og varm forsiktig opp til kokepunktet.
  3. Pisk sammen eggeplommer og søtning til det er godt blandet, det trenger ikke vært luftig.
  4. Hell fløteblandingen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker kontinuerlig.
  5. Ha porsjonsformene i en stor ildfast form og fordel vaniljekremen.
  6. Hell kokende vann i den store formen til det dekker ca halvparten av skålene med creme brulee.
  7. Sett formen midt i ovenen i ca 30 minutter.
  8. Creme bruleen skal være fast men såvitt disse litt når du rister forsiktig på formen.
  9. Ta ut av vannbadet og avkjøl i romtemperatur i ca 30 minutter.
  10. Avkjøl videre i kjøleskap i minimum 4 timer og opptil 2 dager.
  11. Før servering har du et tynt lag Tagatesse eller Sukrin Gold på toppen og flamber forsiktig til sukkeret er gyldent.

 

 

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

One Comment

  1. Pingback: Restfest av lammelårsmiddagen – Fett og forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.