Lavkarbo Crème Brûlée
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 2 porsjoner
Ingredienser:
- 2 eggeplommer
- 2,5 dl fløte
- 0,5 ts vaniljepulver eller tilsvarende
- 2 strøkne ss Tagatesse (evt 4ss Sukrin Gold)
Fremgangsmåte:
- Forvarm oven til 150°C.
- Ha fløte og vanilje i en kasserolle og varm forsiktig opp til kokepunktet.
- Pisk sammen eggeplommer og søtning til det er godt blandet, det trenger ikke vært luftig.
- Hell fløteblandingen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker kontinuerlig.
- Ha porsjonsformene i en stor ildfast form og fordel vaniljekremen.
- Hell kokende vann i den store formen til det dekker ca halvparten av skålene med creme brulee.
- Sett formen midt i ovenen i ca 30 minutter.
- Creme bruleen skal være fast men såvitt disse litt når du rister forsiktig på formen.
- Ta ut av vannbadet og avkjøl i romtemperatur i ca 30 minutter.
- Avkjøl videre i kjøleskap i minimum 4 timer og opptil 2 dager.
- Før servering har du et tynt lag Tagatesse eller Sukrin Gold på toppen og flamber forsiktig til sukkeret er gyldent.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: Restfest av lammelårsmiddagen – Fett og forstand