Gresskarcupcakes med kremostfrosting


Gresskareksperimentet fortsetter! Her får du en oppskrift på noe som ikke kan beskrives som noe annet enn magisk. De er myke, saftige, luftige og proppfull av smak! Oppskriften er egenkomponert – og for en gangs skyld satt den på første forsøk! Oppskriften gir mellom 14-18 cupcakes avhengig av størrelse. Server de gjerne med en kopp rykende varm gresskarlatte! Oppskrift på gresskarpurè av gresskarvarianten Hokkaido, samt kryddermix finner du her. Kandiserte gresskarfrø her.

Gresskarcupcakes med kremostfrosting
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 18
Ingredienser:
Cupcakes
  • 3 egg
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g gresskarpurrè
  • 1 dl fløte
  • 2 ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper essens
  • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 ss kokosmel
  • 2 ss pofiber
  • 50 g tagatesse (eller 100g Sukrinmelis)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts pumpkin pie spice
  • 1 klype salt

Kremostfrosting
  • 100 g romtemperert smør
  • 125 g (1 boks) romtemperert kremgo naturell
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller noen dråper essens
  • 3-4 ss Sukrinmelis
Fremgangsmåte:
Cupcakes
  1. Forvarm ovnen til 180ºC.
  2. Pisk sammen romtemperert smør og tagatesse.
  3. Ha i ett og ett egg mens du stadig pisker.
  4. Ha i gresskarpurrè, fløte og vaniljeessens og bland godt.
  5. Pisk forsiktig inn de tørre ingrediensene.
  6. Fordel røren i cupcake former og stek midt i ovnen i 20 minutter. Det kan være steketiden varierer utifra størrelse på formene du bruker, så sjekk de gjerne etter 15 minutter. De skal være gylne og kakepinnen/tannpirkeren skal være tørr når du tar den ut av kaken.
  7. Avkjøles på rist.

Kremostfrosting
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en fløyelsmyk og luftig krem.
  2. Pynt gjerne med et dryss av kryddermixen og kanskje noen kandiserte gresskarfrø?
Merknad
Det kan være steketiden varierer utifra størrelse på formene du bruker, så sjekk de gjerne etter 15 minutter. De skal være gylne og kakepinnen/tannpirkeren skal være tørr når du tar den ut av kaken.

 

One Comment

  1. Pingback: Purè av Hokkaidogresskar! (gresskarpurè) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.