Gresskareksperimentet fortsetter! Her får du en oppskrift på noe som ikke kan beskrives som noe annet enn magisk. De er myke, saftige, luftige og proppfull av smak! Oppskriften er egenkomponert – og for en gangs skyld satt den på første forsøk! Oppskriften gir mellom 14-18 cupcakes avhengig av størrelse. Server de gjerne med en kopp rykende varm gresskarlatte! Oppskrift på gresskarpurè av gresskarvarianten Hokkaido, samt kryddermix finner du her. Kandiserte gresskarfrø her.
- 3 egg
- 50 g romtemperert smør
- 100 g gresskarpurrè
- 1 dl fløte
- 2 ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper essens
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 ss kokosmel
- 2 ss pofiber
- 50 g tagatesse (eller 100g Sukrinmelis)
- 2 ts bakepulver
- 2 ts pumpkin pie spice
- 1 klype salt
Kremostfrosting
- 100 g romtemperert smør
- 125 g (1 boks) romtemperert kremgo naturell
- 1 ts vaniljeekstrakt eller noen dråper essens
- 3-4 ss Sukrinmelis
- Forvarm ovnen til 180ºC.
- Pisk sammen romtemperert smør og tagatesse.
- Ha i ett og ett egg mens du stadig pisker.
- Ha i gresskarpurrè, fløte og vaniljeessens og bland godt.
- Pisk forsiktig inn de tørre ingrediensene.
- Fordel røren i cupcake former og stek midt i ovnen i 20 minutter. Det kan være steketiden varierer utifra størrelse på formene du bruker, så sjekk de gjerne etter 15 minutter. De skal være gylne og kakepinnen/tannpirkeren skal være tørr når du tar den ut av kaken.
- Avkjøles på rist.
Kremostfrosting
- Pisk sammen alle ingrediensene til du får en fløyelsmyk og luftig krem.
- Pynt gjerne med et dryss av kryddermixen og kanskje noen kandiserte gresskarfrø?
Pingback: Purè av Hokkaidogresskar! (gresskarpurè) - Fett & Forstand