Hvis du liker Irish Cream (Baileys) og pepperkaker, kommer du til å ELSKE denne versjonen Irish Cream!
Gledelig Jul med Fett & Forstand - Irish Cream med smak av Jul!
Serveringstips: Server gjerne i eller ved siden av en kopp kaffe, eller bar med isbiter laget av sterk kaffe.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 1 liter
Ingredienser:
- 3 ss Tagatesse
- 0,5 dl vann
- 6 dl fløte
- 3 dl whiskey
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss kakao
- 2 ts instant kaffe
- 3 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned)
- 10 dråper mandelessens (kan sløyfes)
Pepperkakekrydder ala Ena-Maria
- 2 ts kanel
- 2 ts ingefær
- 1 ts allehånde
- 1 ts muskatnøtt
- 1 ts nellik
- 2 ts sort pepper
Fremgangsmåte:
- Ha Tagatesse og vann i en kjele og sett plata på medium+ varme.
- La Tagatesse karamelliseres dyp gylden.
- Rør inn 1 dl av fløten.
- Ha i kakaopulver, vaniljeekstrakt, pepperkakekrydder og kaffe og rør til det er helt oppløst.
- Pisk inn resten av fløten, litt etter litt. Hvis du gir den et oppkok vil den bli tykkere. Liker du den litt tynnere kan du ta den av plata når alt er oppløst og godt blandet.
- La avkjøle til romtemperatur.
- Pisk inn whiskey.
- Hell over på lufttett flaske.
Merknad
Den bør hvile i kjøleskapet noen dager så smakene får satt seg skikkelig. Sil av krydderkornene og ha over i ren flaske.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Serveringer: per 100 gram: Kcal: 271 - Fett: 12,6 - Karbohydrater: 1,36 - Protein: 0,73
Hvor lenge holder den i kjøleskapet?
i hverfall et par uker, den har ikke fått ligget i fred her lengre, så jeg vet ikke 🙂 men siden det er alkohol i vil jeg anta den holder opp mot en mnd. Bør ristes innimellom 🙂