Hvem er vi?

Hei og Velkommen til bloggen vår 🙂

Tenker vi starter med å fortelle litt om oss selv og formålet med denne bloggen. Vi er et par i midten av 30 årene som la om livsstilen i 2017. Vi har begge noen kilo for mye, men hovedsakelig valgte vi å legge om kostholdet med håp om å forbedre helsen. Jeg, Ena-Maria, har tidligere prøvd meg på lavkarbo men tror ikke helt jeg visste hva jeg dreiv på med. Jeg har hashimotos, kort fortalt en autoimmun sykdom der mitt eget feilkoblede immunforsvar gradvis ødelegger skjoldbruskkjertelen, som igjen fører til hypoteriose (lavt stoffskifte).

Kiloene har nok kommet snikende på i løpet av årene parallelt med oppbussing av symptomer samt andre helseproblemer. Hverdagen tuter og går og man tenker kanskje ikke så mye over det mens det står på, og jeg har aldri hatt problemer med min egen vekt.
Min oppvekker kom i forbindelse med et legebesøk for oppfølging av sykdommen og medisinering. Blodprøver ble tatt, og viste høy verdi av C-Peptid (insulinresistens). Jeg ble livredd, og mildt sagt sjokkvåknet av denne heftige realitetssjekken. Jeg kasta meg rundt og googlet som en helt, leste meg opp på insulinresistens og konkluderte raskt med hva som måtte til; Ketogent kosthold.
Jeg ringte Kenneth som var offshore og fortalte han om blodprøvene, fortvilelsen og planene mine. Til min store overraskelse hadde han tilfeldigvis lekt med tanken på lchf selv. Han støttet meg 100% og gledet seg til å komme hjem så han kunne starte opp sammen med meg.

Når Kenneth min kom hjem fra havet, på det tidspunktet hadde jeg holdt på alene i vel 2 uker, satte han i gang umiddelbart. Han har tidligere vært skeptisk til dette kostholdet, og har sverget til lavkalori og trening. Han begynte å bli lei vekta som jojo’et opp og ned til tross for iherdig trening og “sunt kosthold”. Han  har diagnosen podagra (urinsyregikt) og hadde hyppige utbrudd til tross for at han fulgte kostholdsrådene folk med denne sykdommen får. Til dags dato (bank i bordet) har han ikke hatt et eneste utbrudd, ikke så mye som en antydning.

Etter til sammen titalls kilo i minus, en lettere hverdag, mindre helseplager, mer energi, mye erfaring og kunnskap rikere, er vi nå veldig godt i gang med vårt nye liv på ketogen kosthold. Vi er over gjennomsnittet glad i å lage mat og vi gleder oss til å dele oppskrifter, kunnskap og erfaringer med dere 🙂