Recent posts

Asiatisk, Internasjonalt, Middag & Tilbehør

Fritert kyllingfilet med sursøt saus

Jeg bare elsker asiatisk mat, og spesielt Kinesisk! Denne retten krever litt tid, men det er vel verd det! Paneringsmel lager du av valgfritt lavkarbobrød, helst et lyst. Jeg brukte 2 stk mug bread. Skjær brødet i passe biter, tørk i mikrobølgeovnen på tineprogram med 5 minutters intervaller. Sjekk brødet imellom intervallene. Det […]

Asiatisk, Internasjonalt, Middag & Tilbehør

Lavkarbo Bami Goreng

Bami Goreng, reneste husmannskosten å regne for meg som har en Nederlandsk far. Retten er jo selvsagt ikke Nederlandsk, men på grunn av kolonisering har de lang tradisjon for Indonesisk mat i landet. Denne maten her jeg vokst opp med, og savnet noe forferdelig etter kostholdsomleggingen. Du trenger 4 porsjoner lavkarbopasta (altså […]

Alternativ til Pasta, Middag & Tilbehør, Tilbehør

Lavkarbo pasta

Lavkarbo pasta   Print Forberedelse 10 minutter Tid 10 minutter Total tid 20 minutter   Skrevet av: Fett & Forstand Serveringer: 2 porsjoner Ingredienser: 4 egg 125 g kremost 5 ts fiberhusk Fremgangsmåte: Forvarm ovnen til 150°C varmluft. Pisk eggene luftig. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det […]

Alternativ til Potet, Internasjonalt, Middag & Tilbehør, Nederlandsk, Tilbehør

Lavkarbo stamppot

Stamppot er en ultratradisjonell Nederlandsk rett bestående av potetmos med diverse grønnsaker og noen ganger frukt, og eventuelt kjøtt. Det finnes utallige versjoner og jeg tror jeg har smakt de aller fleste opp gjennom oppveksten 🙂 En av mine favoritter er stamppot med surkål (skikkelig sur surkål) og med grønnkål (boerenkool). […]

Kjøtt, Middag & Tilbehør

Lammegryte med karri

Vi hadde fremdeles endel lammekjøttrester i fryseren etter lammelåret vi hadde forrige uke. Denne gangen ble det en deilig kokosmelkbasert lammegryte med karri. Server gjerne med blomkålris. Lammegryte med karri   Print Skrevet av: Fett & Forstand Ingredienser: 250 – 300 g lammekjøtt (gjerne rester) 1 dl stekesjy av lam […]