Verdens beste lavkarbo kakemenn

Lavkarbo kakemennLavkarbo Kakemenn

Verdens beste lavkarbo kakemenn det er det liten tvil om! Det er veldig mange år siden jeg har smakt den originale. Så jeg velger å ta disse med meg inn i fremtiden. Kakemenn hører jo til julen for meg og er svært viktig, som en del av alle julekakene. Jeg har smakt en del diverse varianter av kakemenn og lavkarbo kakemenn, men disse tok meg med storm. Og jeg for min del kan si at julen nå er reddet. For mange er julekaker en sterk tradisjon,og det er hos meg og, så det er veldig kjekt å kunne lage varierte versjoner, av de fleste julekaker i en lavkarbo versjon eller keto om du gjerne vil.

 

Verdens beste lavkarbo kakemenn
 
Skrevet av:
: Julebakst
Ingredienser:
  • 50 g Sesammel
  • 50 g Fettredusert mandelmel
  • 120 g Mandelmel
  • 80 g sukrin 1
  • 25 g fiberhusk
  • 75 g smeltet smør
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ts hornsalt
  • 1 dl fløte
  • 3 dråper vanilje essens
  • 2 egg
Fremgangsmåte:
  1. Bland alt det tørre.
  2. Smelt smøret i en kasserolle på middels varme.
  3. Ta kasserollen og hell fløten i kasserollen i en tynn stråle og pisk fløten inn.
  4. Tilsett vanilje essensen.
  5. Ha fløteblandingen i tynn stråle i de tørre ingrediensene.
  6. Pisk inn eggene.
  7. Øk deretter hastigheten så det får eltet seg godt inn.
  8. Skal du ha de tykke så Forvarm ovnen til 180 grader og steketiden er 16 minutter
  9. Vil du ha de tynne så forvarm ovnen til 160 grader og la de steke i 12 minutter.
  10. Følg gjerne godt med de kan fort bli brune. ser du at de blir brune helt ytterst i kantene så kan det tyde på at de er ferdige.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 356 - Fett: 29,7 - Karbohydrater: 3,3 - Protein: 14,5

 

 

 

 

 

 

7 Comments

  1. Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand

  2. Hva har du brukt som rød pynt?:)

  3. Britt Tove Hjortland

    Denne deigen går det ikke an å trykke ut figurer av… Jeg lagde kun kuler, håper de blir bra.

  4. «Sukrin 1» – har sukrin, sukrin+ og sukrin gold i skapet. Hvilke bruker jeg? Takk for oppskrift, btw, gleder meg til å teste denne 🙂

  5. Geir Arne Tønne

    kan man bruke noe annet for sesam og fettredusert mandel mel?

  6. Ingunn Skurdal

    Hei. Når skal eggene i?
    Sammen med fløte og smør? 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.