Lavkarbo Sjokoladermarmoriert ostekake

Lagde kaken igjen på oppdrag. Morsomt at man får forskjellige mønster fra gang til gang!

Jeg snubla over en oppskrift på en kake på en Nederlandsk lavkarboside jeg er med i, den kaka så så god ut at den måtte jeg bare prøve! Jeg delte riktignok oppskriften i 4, og fikk plass i en kjempesøt liten springform fra Søstrene Grene 🙂 Oppskriften nedfor er til en rund springform 21 cm dia.
Her er oppskriften, oversatt til Norsk og med noen små justeringer 🙂

Lavkarbo sjokoladermarmoriert ostekake
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Bunn
  • 60 g smeltet smør
  • 40 g mandelmel
  • 125 g kokosmel
  • 1 eggehvite
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • 30 g Sukrinmelis

Fyll
  • 150 g sjokolade
  • 500 g kremost
  • 80 g Sukrinmelis
  • 2 ts vaniljekstrakt eller 3-5 dråper vaniljeessens
  • 4 egg
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Miks alt godt sammen.
  3. Ha i en smurt springform med bakepapir i bunn.
  4. Stek på midterste rille i 20 minutter.

Fyll
  1. Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side.
  2. Pisk sammen ost, Sukrinmelis og vanilje.
  3. Pisk inn ett og ett egg.
  4. Hell blandingen over den forhåndsstekte bunnen.
  5. Hell over den smeltede sjokoladen og bruk en kakepinne eller lignende for å lage mønster. Stekes på midterste rille i 50 - 55 minutter.
  6. La kaken avkjøle helt før du tar den ut av formen og skjærer i den.
Merknad
Server gjerne med litt friske bær og krem eller hjemmelaget sukkerfri is!

 

 

One Comment

  1. Kristin

    Åj denne så spennende ut! Kan den lages med Tagatess heller enn sukrinmelis? Mengde i så fall?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.