Lavkarbo Sandwich is!

Lavkarbo Sandwich is!
Lavkarbo Sandwich is!
Lavkarbo Sandwich is!
Lavkarbo Sandwich is!Lavkarbo Sandwich is – javisst! Det kom et spørsmål fra en av medlemmene på Facebook-gruppa vår tilkyttet bloggen om noen hadde oppskrift på, eller kanskje ville ta på seg en utfordring til å lage lavkarbo Sandwich is. Den utfordringen tok vi på strak arm, for Sandwich er jo favoritt-isen vår også! I denne oppskriften har vi brukt iskremmaskin, men det går nok fint å lage uten bare du pisker massen luftig nok.

I det siste har vi prøvd å finne måter å lage iskrem på uten at det dannes de typiske is-krystallene som man gjerne får i hjemmelaget is. Det er ikke så lett, men vi er absolutt inne på noe. Dessverre blir vi ikke kvitt det helt (enda), så det er nok best å la ferdig lavkarbo sandwich is tine noe før du nyter de, da blir dee aller best! Vår iskrem er uten eggeplomme, men ikke fortvil, den smaker helt fantastisk uansett! Du kan selvsagt fint bruke din favoritt lavkarboiskrem istedenfor om du ønsker.

Lavkarbo Sandwich is!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 stk
Ingredienser:
Kjeks
  • 40 g mandelmel
  • 20 g fettredusert mandelmel
  • 1 strøken ss kakao
  • 40 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 30 g smør
  • 40 g kremost
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 1 ss Fibersirup Gold (skal ikke i røra - denne delen kan sløyfes)
  • 1 ss vann (skal ikke i røra - denne delen kan sløyfes)

Iskrem
  • 125 g kremost (romtemperert)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt tilsvarende mengde essens)
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g Sukrinmelis
  • 0,75 dl usøtet mandelmelk
  • 1 ss Fibersirup Clear (kan sløyfes)
  • 0,5 ts gelatin + 1 ss vann (kan sløyfes)
  • ⅛ ts xanthan gum (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Kjeks
  1. Hvis du ikke skal lage disse i mikroen kan du forvarme ovnen til 180C.
  2. Smelt smør i mikroen eller i en liten kjele.
  3. Ha kremost i smøret og sett det i mikroen i 15 sekunder.
  4. Pisk godt. Det vil bli klumpete og se ut som cottage cheese, men det jevner seg ut når du har i egg.
  5. Pisk inn egget og vaniljeekstrakt og bland til du får en glatt røre.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  7. Klipp til et bakepapir som passer glassplata i mikrobølgeovnen.
  8. Deigen skal stekes i 3 omganger.
  9. Form to kjeks ad gangen - stek så på 800W i 90 sekunder.
  10. Gjenta. Kjeksene kan bli litt ujevne men om du ønsker kan du skjære de til når de er avkjølte.
  11. Hvis du ikke bruker mikrobølgeovn brer du hele røra så tynt du greier over ca halve stekebrettet og steker i 8 - 10 minutter. Hvis kjeksene er for bløte lar du de avkjøle på rist til du får ønsket konsistens. Lar du de stå over natta blir de skikkelig sprøe. Er kjeksene perfekt konsistens når du tar de ut av ovnen må du pakke de inn i et kjøkkenhåndkle eller lignende til isen er ferdig, så de ikke blir sprøere.

Iskrem
  1. Pisk sammen romtemperert kremost sammen med siktet Sukrinmelis.
  2. Ha gelatin og vann i en liten skål som tåler mikro.
  3. Ha deretter i resten av ingrediensene og bland godt.
  4. Ha gelatin i mikrobølgeovnen i 15 sekunder, det skal være helt flytende.
  5. Bland gelatin inn i resten.
  6. Hvis du ikke bruker iskremmaskin må du piske blandingen til den blir kremete og luftig. Sett den deretter i fryseren i minimum 5 timer.
  7. Bruker du iskremmaskin må du følge bruksanvisningen - jeg sjekket innimellom og slo av maskinen etter 35 minutter, da var isen perfekt til å fordele på kjeksene.
  8. Ha vann og Fibersirup Gold i en liten mikrobølgeovnsikker skål og sett i mikroen i 10 sekunder. Bland godt sammen. Pensle hver del av kjeksen med blandingen.
  9. Fordel iskremen på de 4 iskremene.
  10. For oppbevaring; pakk iskremene inn i aluminiumsfolie beregnet for frysing, eller lignende.

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

4 Comments

  1. Janne Annie Albrigtsen

    Kan man erstatte mandelmelken med fek. Ekstra fløte???

  2. Dette ser yummi ut 🙂 Bare lurer på hvorfor dere pensler kjeksene med sukrin gold og vann?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.