Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

lavkarbo Napoleonskake

Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)

lavkarbo Napoleonskake

lavkarbo Napoleonskake REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)
– Oh WoWiE folkens! Denne kaken er noe tidkrevende, men ellers relativt lett å lage. Dessuten er det SÅ verd det, vi lover! Vår allsidige deig egner seg supert som butterdeig, selv om det krever en del arbeid, faktisk 3/4 av tiden til kaken. Det betyr ikke at det er vanskelig, det tar bare litt tid.

Denne kaken stiller seg som nr 2 i rekken av våre mer avanserte kaker. Nr 1 og fremdeles seiersherre er vår Gâteau Opéra. Når det er sagt så har vi kaker for enhver smak, bare sjekk ut vårt kake-sortiment!

Hvorfor heter det Napoleonskake?

Du det lurte vi også på, og det finnes veldig mange myter rundt dette. Noen hevder den er oppkalt etter den Italienske byen Napoli, og ikke Napoleon Bonaparte som mange (inkludert vi) kan tro. Eller er den det?. «Man kan si mye om Napoleon, men bake kake – det kunne han!». Pfff, hvor enn det navnet stammer fra så er vi evige takknemlige for at den finnes. FOR EN KAKE!

Hvor lenge holder kaken i kjøleskap?

Keto Napoleonskake kommer i grevens tid før 17.Mai – og vi anbefaler at du lager deigen noen dager i forvegen for å spare deg tid. Ferdigrullet butterdeig kan fint oppbevares i kjøleskap i mange dager. Selve napoleonskaken bør nytes samme dag som den lages.

Napoleonskake (Keto, Sukkerfri, Glutenfri)
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Butterdeig

Vaniljekrem
  • 6 eggeplommer
  • 3 + 3 dl fløte
  • 2 strøkne ts johannesbrødkjernemel
  • 2 stk vaniljestang eller 2 strøken ts vaniljepulver.
  • 60-80 g Monster TagaSØTT
  • 8-10 dråper romessens (kan sløyfes)
  • 2 plater gelatin

Melisglasur
  • 4 ss Sukkr Melis
  • 2-3 ts eggehvite eller vann
  • noen dråper romessens (kan sløyfes)
  • kakaopulver hvis du ønsker de brune stripene.
Fremgangsmåte:
Butterdeig
  1. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  2. Mål opp de tørre ingrediensene.
  3. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  4. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  5. La deigen hvile i 10 minutter.
  6. Kjevle ut mellom bakepapir og smør med romtemperert smør. Sett kjølig i 10 minutter.
  7. Ta ut av kjøleskapet og brett deigen som bildeillustrasjon under oppskriftskortet. Sett kjølig.
  8. Kjevle ut og smør på smør, brett og sett kjølig.
  9. Gjenta prossessen så mange ganger du orker, men helst rundt 10 ganger.
  10. Ved siste kjevling skal deigen være rundt 7-8 mm tykk og gi to deler på ca 28 cm lang og 14 cm bred hver.
  11. Sett i kjøleskap i 2-3 timer.
  12. Forvarm ovnen til 200 grader.
  13. Stek bunnene i ca 18 minutter - eller til gylden. La avkjøle.

Vaniljekrem
  1. Pisk sammen eggeplomme og TagaSØTT til luftig krem.
  2. Tilsett 3 dl fløte, vanilje og jbkm og pisk godt sammen.
  3. Varm opp på medium varme til blandingen tykner. Husk at den tykner mer når den avkjøles.
  4. La avkjøle helt.
  5. Bløt opp gelatinplatene i henhold til anvisningen på pakken.
  6. Pisk krem av fløten.
  7. Klem vann av gelatinplatene og smelt i noen sekunder i mikro eller i en liten kjele.
  8. Vend gelatin i vaniljekremen.
  9. Vend vaniljekrem og fløtekrem forsiktig sammen og sett kjølig i ca 30 minutter.
  10. Ha kremen over den ene forstekte bunnen.
  11. Bland sammen melis og eggehviter og fordel glasuren over den andre forstekte bunnen.
  12. Lag striper ved å tilføre litt kakaopulver til melisglasuren og lag striper som du stryker ut med en tannpirker eller lignende. Ha bunnen på vaniljekremen.
  13. Sett kaken kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 273 - Fett: 25 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 5,6

 

Her finner du finner tips til kjevling av butterdeig.

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

3 Comments

  1. Brit Karin Kveane Lia

    Hei!
    Det er mulig jeg er blind, men jeg finner ikke smør i ingredienslista for butterdeig. Kan dere hjelpe?
    Mvh Britt

  2. Pingback: Kvæfjordkake - Verdens Beste (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.