Jordbærmousse med sjokoladeganache!

Jordbærmousse med sjokoladeganache
Jordbærmousse med sjokoladeganache
Jordbærmousse med sjokoladeganache
Jordbærmousse med sjokoladeganacheBe my Valentiiiiine! ♥ Hva med å overraske din utkårede med denne friske og dekadente desserten på selveste Valentindagen? Om det ikke blir suksess på kjærlighetsfronten, at least there’s strawberries and chocolate! Sant? Denne desserten kombinerer søt og luftig jordbærmousse med bittersøt og fløyelsmyk sjokoladeganache som nærmest smelter på tungen. TIPS: hvis du ønsker enda mer sjokolade er det bare å gange oppskriften på ganache med 2! Server den gjerne sammen med våre søte og myke vanilje- & jordbærcookies!

Jordbærmousse med sjokoladeganache!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
Jordbærmousse
  • 2 dl fløte
  • 200 g frosne jordbær
  • 2 - 3 ts gelatinpulver (avhengig av hvordan du liker moussen, mer gelatin vil gi en litt mer "kompakt" mousse)
  • 2 - 3 ss lunket vann
  • 1 - 2 ss Tagatesse

Sjokoladeganache
  • 50 g mørk sjokolade - sukkerfri eller minimum 85% (eller sukkerfri lys sjokolade om du foretrekker det)
  • 0,5 dl fløte (eller 1 dl om du vil ha en mer flytende saus)
  • Eventuelt litt søtning eller valgfri ekstrakt/essens om ønskelig.
Fremgangsmåte:
Jordbærmousse
  1. Ha gelatin og lunket vann i en mikrobølgeovnsikker skål.
  2. Pisk fløte til krem.
  3. Knus jordbær og søtning til purrè.
  4. Oppløs gelatin i mikrobølgeovn i 10-15 sekunder, eller til det er helt flytende.
  5. Vend gelatin inn i jordbærpurrèen.
  6. Vend jordbærblandingen forsiktig inn i kremen så den holder seg så luftig som mulig.
  7. Fordel på 4 skåler og sett kjølig i minumum 5 timer. Lag ganache rett før servering.

Sjokoladeganache
  1. Knekk sjokoladen i passe biter.
  2. Varm kremfløten og eventuelt søtning og essens til kokepunkt og dra av platen.
  3. Ha i sjokoladen og la stå i ca 1 minutt.
  4. Bland godt med en slikkepott til du får en jevn og glatt saus. Hvis ganachen grøter seg kan du ha i en skvett fløte til og ha kjelen tilbake på plata uten å slå på varmen. Rør godt.
  5. Fordel på den avkjølte jordbærmoussen og pynt med litt knust jordbær- og vaniljecookies (link til oppskrift lenger opp) og frysetørkede jordbær, eller ferske jordbær.

 

4 Comments

  1. Pingback: Hvit Sjokolademousse med Sjokolade-krønsj! (Keto, glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Suksessterte i Glass! (keto) - Fett & Forstand

  3. Utrolig god 😋😋😋 spiste to stk (klarte ikkje å motstå hehe) 😊

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.