Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri)Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder produkter fra og linker til Tights.no (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Sjokoladebark! (keto, sukkerfri) – Så godt og så enkelt! Kjempegøy for barna å være med på å lage! Visste du at Tights.no har et enormt utvalg sukkerfri sjokolade, noe for enhver? Med og uten maltitol, med erythritol, stevia, mørk, melkesjokolade, hvit, Belgisk.. samt en rekke spennende smaksvarianter! Du kan sjekke sortimentet her.

Nedenfor finner du tre smakfulle variasjoner, noe for enhver smak og våre personlige favoritter! Sjokoladebark kan nemlig lages i alle slags varianter, alt du trenger er sukkerfri sjokolade og en god dæsj fantasi! Hva med sjokoladebark med brente mandler? Eller kanskje med marshmallows? Eller kanskje med seige chocolate chip cookies?

Hvorfor det er superviktig å temperere sjokoladen!

Hva er temperert sjokolade? Herdet sjokolade involverer mye vitenskap. For en veldig enkel forklaring: Tempering av sjokolade omfordeler kakaosmøret i sjokoladen, noe som gjør det mer homogent, skinnende og lettere å jobbe med.

Riktig temperert sjokolade er skinnende, glatt og resulterer i den karakteristiske knekkelyden når du bryter av en bit etter sjokoladen har stivnet. Hvis sjokolade ikke er herdet, vil den se livløs, stripete og til og med potensielt gråaktig ut. Dette er grunnen til at temperering av sjokolade er et viktig steg når du jobber med sjokolade.  All slags sjokolade kan tempereres!

En enkel måte å temperere sjokolade uten bruk av termometer:

  • Hakk sjokoladen i like store biter, jo mindre jo fortere smelter de.
  • Smelt 3/4 av sjokoladen over vannbad til den når en temperatur på:
    • Mørk sjokolade 49°C
    • Melkesjokolade 46°C
    • Hvit sjokolade 43°C
  • Tilsett gradvis den reserverte hakkede, usmeltede sjokoladen i bollen med smeltet sjokolade.
  • Rør til den tilsatte sjokoladen er smeltet. Fortsett å røre til temperaturen faller til;
    • 28 ° C for mørk sjokolade
    • 27 ° C for melkesjokolade
    • 26 ° C for hvit sjokolade.
  • Når det har nådd rett temperatur legger du  sjokoladen tilbake i vannbad og varmer til sjokoladen når en temperatur på;
    • 32 ° C for mørk sjokolade
    • 30 ° C for melkesjokolade
    • 28 ° C for hvit sjokolade

Syns du det hørtes ut som mye jobb? Du MÅÅÅ ikke temperere sjokoladen, men på denne måten kan den oppbevares i romtemperatur. Hvis du velger å ikke temperere sjokoladen bør du oppbevare sjokoladebarken i kjøleskapet, men den blir like god!

Sjokoladebark! (keto, sukkerfri) - Hvit sjokolade med pistasjnøtter og frysetørkede bringebær!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Hvit sjokolade med pistasjnøtter og frysetørkede bringebær
Fremgangsmåte:
  1. Smelt sjokoladen over vannbad - se hovedinnlegg for tips!
  2. Hell sjokoladen på bakepapir. Dra utover med en slikkepott.
  3. Dryss over grovhakkede pistasjnøtter og frysetørket bringebær.
  4. La avkjøle i romtemperatur.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 495 - Fett: 37,3 - Karbohydrater: 17,5 - Protein: 13,2

 
Sjokoladebark! (keto, sukkerfri) - Mørk & Hvit sjokolade-swirl med karamell-knekk og flaksalt!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Mørk & Hvit sjokolade-swirl med karamell-knekk og flaksalt!

Karamell-knekk
  • 75 g TagaSØTT
  • 2 ss vann
  • 25 g smør
  • 1 ss fløte
  • en klype salt
Fremgangsmåte:
  1. Ha vann og TagaSØTT i en kjele.
  2. Varm opp blandingen på medium + varme til massen når en temperatur på 170C.
  3. Ta kjelen av platen og rør inn smør og fløte.
  4. Ha kjelen tilbake på plata og varm opp massen til den når en temperatur på 140-145C.
  5. Hell massen umiddelbart over på et stekebrett kledd med bakepapir.
  6. Når massen er halvstiv kan du rute den opp med et pizzahjul eller lignende.
  7. La avkjøle og knekk opp bitene.
  8. Smelt sjokoladen over vannbad - se hovedinnlegg for tips!
  9. Hell den mørke sjokoladen på bakepapir.
  10. Hell den hvite sjokoladen i striper over den mørke, og lag mønster ved å dra en kakepinne eller lignende gjennom stripene hver sin vei.
  11. Dryss over flaksalt og grovhakket knekk.
  12. La avkjøle i romtemperatur.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 319 - Fett: 23,6 - Karbohydrater: 5,4 - Protein: 8,6

 
Sjokoladebark! (keto, sukkerfri) - Melkesjokolade med mørk sjokolade-swirl og lakrisdrops!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Melkesjokolade med mørk sjokolade-swirl og lakrisdrops!

Lakrisdrops
Fremgangsmåte:
  1. Ha vann og TagaSØTT i en liten kjele som tåler høy varme.
  2. Varm opp til vannet fordamper og massen når en temperatur på 140°C. Hvis du ikke har sukkertermometer kan du ta vanntesten. Massen skal såvidt ha begynt å få en lysebrun farge. Ta litt på baksiden av en skje og ha i et glass iskaldt vann, hvis det blir hardt er massen ferdig.
  3. Rør inn smør og Fibersirup.
  4. Rør inn lakrispulver, anisekstrakt og salt.
  5. Massen skal koke på medium+ varme til den igjen når en temperatur på 140°C. Kjør vanntesten igjen om du ikke har sukkertermometer. Den skal bli hard når den kommer i vannet.
  6. Ta kjelen av plata og rør inn fargepulver.
  7. Ha massen over på et bakebrett med bakepapir - her må du jobbe fort før den stivner!
  8. Bruk en skarp kniv og rut opp.
  9. La avkjøle helt før du knekker det i biter.
  10. Smelt sjokoladen over vannbad - se hovedinnlegg for tips!
  11. Hell melkesjokoladen på bakepapir.
  12. Hell den mørke sjokoladen i striper over den mørke, og lag mønster ved å dra en kakepinne eller lignende gjennom stripene hver sin vei.
  13. Dryss over grovhakket lakrisdrops og evt litt frysetørkede bringebær.
  14. La avkjøle i romtemperatur.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 347 - Fett: 25,3 - Karbohydrater: 8,7 - Protein: 7,4

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.