Sjokoladecupcakes med skogsbærfrosting






Igår hadde jeg 1 års jubileum! 1 år siden jeg la om kostholdet til lavkarbo, etter å ha fått påvist insulinresistens. Da tenker jeg det er lov å skryte litt av seg selv. Jeg har iløpet av dette året ikke hatt en eneste sprekk! Jeg er ikke like sta og viljesterk på alt her i verden. Men når jeg begynte å spise lavkarbo bestemte jeg meg for å aldri gå tilbake. Dette skulle jeg gjøre 110%! Det er selvsagt også lov å unne seg noe skikkelig godt når man feirer, og dermed ble denne oppskriften født. Håper de faller i smak!

Sjokoladecupcakes med skogsbærfrosting
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 24 stk
Ingredienser
Cupcake
  • 4 romtempererte egg
  • 50 g romtemperert smør
  • 1 dl fløte
  • 100 g Creme Fraiche eller cottage cheese
  • 15 dråper vaniljeessens
  • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 6-10 ss kakaopulver (vi brukte 10 og de ble møøørke som jeg ville ha de)
  • 2 toppa ts bakepulver
  • 4 ss pofiber
  • 50 g Sukrinmelis (Kan byttes med annen søtning)
  • 50 g Sukrin Gold (kan byttes med annen søtning)
  • en klype salt

Skogsbærfyll og frosting
  • 250 g frossen skogsbærblanding
  • 2 toppa ss Tagatesse
  • 250 g kremost
  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g Sukrinmelis
  • ¼ ts xanthan gum (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Cupcake
  1. Forvarm ovnen til 180ºC
  2. Pisk sammen romtemperert smør og søtning.
  3. Tilsett ett og ett egg NBNBNB: Hvis du bruker cottage cheese istedenfor creme fraiche må du knuse det sammen med ett av eggene i blender for å få det flytende nok.
  4. Ha i fløte, creme fraiche/cottage cheese og vaniljeessens og bland godt.
  5. Tilsett de tørre ingrediensene.
  6. Fordel røren på cupcakeformer.
  7. Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.

Skogsbærfyll og frosting
  1. Gi bærene et oppkok sammen med Tagatesse.
  2. Sil av mesteparten av saften og sett til side.
  3. Ha bærmassen tilbake i kjelen og kok de noe inn.
  4. Tilsett xanthan gummi (evt JBKM) og rør til massen tykner. Du kan sløyfe dette med da får du et mye mer flytende fyll.
  5. Ha det over i en annen beholder for å kjøle det fortere ned.
  6. Ha saften tilbake i kjela og kok den inn til den reduseres til 0,25 - 0,30 dl.
  7. Pisk sammen smør, siktet sukrinmelis og kremost i 2 - 3 minutter, eller til du har en luftig og glatt frosting.
  8. Spe til slutt med bærsafen mens du pisker på laveste hastighet.

Sammensetning
  1. Stikk ut litt av senteret i cupcaken og ha i 1 ts fyll.
  2. Sprøyt deretter på godt med frosting.
  3. Pynt for eksempel med friske bær eller vår egenkomponerte lavkarbo perlesukker/kakestrøssel!
  4. Cupcakenen oppbevares kjølig.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.