Limonadecupcakes med bringebærfrosting

Denne tyttebæriskremen MÅ du bare prøve!

Åååhsaligetid!
Før kostholdsomleggingen var sitronmuffins (de patetiske små i poser fra kjekshulla i butikken) Ena-Maria sin guilty pleasure. Vi har et duftlys hjemme som lukter identisk! Duftlyset i kombinasjon med “de dagene i måneden” og minnene om dustesitronmuffinsfrabutikken = cupcake forsking sent en søndagskveld. Rosa cupcakes passer jo godt nå i Oktober og Rosa Sløyfe aksjonen (jeg fant disse søte formene på Eurospar). Oppskriften på sløyfepynten er enda under utprøving (trengs å perfeksjoneres) men jeg deler gjerne den foreløbige oppskriften på forespørsel)

Limonadecupcakes med bringebærfrosting
 
Skrevet av:
Ingredienser
Cupcake
  • 3 egg (romtemperert)
  • 50 g smør (romtemperert)
  • 1 dl fløte
  • 100 g Creme Fraiche
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper vaniljeessens
  • revet sitronskall fra en halv sitron
  • 10 dråper sitronessens
  • 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 toppa ts bakepulver
  • 3 ss kokosmel
  • 4 ss pofiber
  • 100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
  • en klype salt

Bringebærfrosting
  • 3 toppa ts Sukrinmelis
  • 125 g kremost (romtemperert)
  • 100 g smør (romtemperert)
  • 50 g frosne bringebær
  • 5 dråper bringebæressens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Cupcake
  1. Forvarm ovnen til 180ºC.
  2. Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
  3. Tilsett ett og ett egg.
  4. Bland inn fløte, creme fraiche, sitronessens, vaniljeekstrakt og revet sitronskall.
  5. Tilsett de tørre ingrediensene.
  6. Fordel røren på cupcakeformer.
  7. Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.

Bringebærfrosting
  1. Knus bringebær til purè i miniblender eller med stavmikser.
  2. Pisk sammen alle ingrediensene bortsett fra bringebærpurè.
  3. Vend inn bringebærpurèen.
TIPS: Hvis kremen blir for løs kan du ha den litt i kjøleskap før du pisker den opp igjen og påfører cupcakene.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.