Lavkarbo Crème Brûlée

 

 

Lavkarbo Crème Brûlée
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 porsjoner
Ingredienser
  • 2 eggeplommer
  • 2,5 dl fløte
  • 0,5 ts vaniljepulver eller tilsvarende
  • 2 strøkne ss Tagatesse (evt 4ss Sukrin Gold)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm oven til 150°C.
  2. Ha fløte og vanilje i en kasserolle og varm forsiktig opp til kokepunktet.
  3. Pisk sammen eggeplommer og søtning til det er godt blandet, det trenger ikke vært luftig.
  4. Hell fløteblandingen i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker kontinuerlig.
  5. Ha porsjonsformene i en stor ildfast form og fordel vaniljekremen.
  6. Hell kokende vann i den store formen til det dekker ca halvparten av skålene med creme brulee.
  7. Sett formen midt i ovenen i ca 30 minutter.
  8. Creme bruleen skal være fast men såvitt disse litt når du rister forsiktig på formen.
  9. Ta ut av vannbadet og avkjøl i romtemperatur i ca 30 minutter.
  10. Avkjøl videre i kjøleskap i minimum 4 timer og opptil 2 dager.
  11. Før servering har du et tynt lag Tagatesse eller Sukrin Gold på toppen og flamber forsiktig til sukkeret er gyldent.

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: Restfest av lammelårsmiddagen – Fett og forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.