Lavkarbo Porsjonsostekake – “Tilslørte Lavkarbopiker”

Lavkarbo porsjonsostekakeDenne spreke lavkarbo kreasjonen, som egentlig er en slags lag-på-lag lavkarbo porsjonsostekake, har vi har valgt å kalle “Tilslørte Lavkarbopiker”! Ikke bare smaker den helt nydelig, men se hvor dekorativ den er da! Den har den en deilige kombinasjon av salt, sødme og syrlighet som slår an i smaksløkene til de aller fleste. Du kan lage hver komponent mange timer i forveien, men den bør ikke settes sammen før like før servering, så nøttene holder seg crunchy! En av våre desidert raskeste og beste på dessert-fronten! Pssst! Tips til mer lavkarbo dessert?

"Tilslørte Lavkarbopiker" - Porsjonsostekake!
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 - 6 porsjoner
Ingredienser
Nøttecrunch
  • 2 dl mander
  • 1 dl peanøtter (Europris sine har minst KH)
  • 25 g smør
  • 2 ts Tagatesse
  • 0,5 ts salt (kan sløyfes)
  • 2 ss vann

Syltetøy
  • 300 g valgfri frosne eller ferske bær.
  • 2 ss Sukrinmelis eller 1 ss Tagatesse.
  • litt xanthan gum eller johannesbrødkjernemel (kan sløyfes)

Krem
  • 3 dl fløte
  • 125 g kremost naturell - helst romtemperert.
  • 2 - 3 ss Sukrinmelis eller halve mengden Tagatesse
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes eller byttes ut med noen dråper essens)
Fremgangsmåte
Nøttecrunch
  1. Hakk nøtter i ønsket grovhet.
  2. Ha Tagatesse og vann i en kjele på middels-høy varme til vannet fordamper og Tagatesse er karamellisert dyp brun.
  3. Ha i smør.
  4. Rør inn nøtter og la stå på plata med varmen avslått.
  5. Avkjøl men rør innimellom.

Syltetøy
  1. Kok inn bær og søtning til det tykner.
  2. Jevn med litt xanthan eller jbkm om nødvendig (1/4 ts xanthan eller ½ ts jbkm bør holde)
  3. Avkjøl og mos om ønskelig.

Krem
  1. Pisk fløte til halvfast krem.
  2. Pisk inn søtning, ekstrakt og kremost.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.