Tagliatelle med kremet saus

Her er en kjempe god lavkarbo tagliatelle, for hvem på et lavkarbo kosthold savner vel ikke pasta? I dag skal jeg dele den (hittil) beste pasta substitutten vi har smakt. Oppskriftens opprinnelse vites ikke men jeg fant oppskriften her. I tillegg skal jeg dele en av våre absolutt favoritter på middagsbordet, en lavkarbo tagliatelle rett med creamy pastasaus inspirert av en rett en av mine beste venninner har komponert.

Vi laget også en lavkarbo lasagneplater av samme oppskriften.

Lavkarbo tagliatelle med kremet saus

Tagliatelle Med Kremet Saus
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
Tagliatelle
  • 4 egg
  • 125 g Tine kremost
  • 5 ts Fiberhusk

Fett & Forstands kremet pastasaus
  • 3 dl fløte
  • 1 boks valgfri Tine kremost. Afrikansk Paprika er vår favoritt 🙂
  • 150 g Bacon i Terninger
  • 250 g valgfritt kjøtt - Her har jeg brukt strimlet svinekjøtt
  • 3-4 store sjampinjonger
  • Ca en halv brokkoli i buketter
  • 1 stor rødløk eller 3 Sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts Sambal Oelek eller ferskkuttet chili (kan sløyfes - men gir en god piff til retten)
  • Salt og Pepper etter smak.
Fremgangsmåte:
Tagliatelle
  1. Sett ovnen på varmluft 150°c.
  2. Pisk eggene luftig med håndvisp eller kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett kremost og Fiberhusk og pisk til du får en jevn og fin røre.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk massen lett opp igjen.
  6. Smør 4 bakeark med olje.
  7. Jeg deler deigen i to for tynnest mulig resultat, og kjevler hver del ut mellom to bakeark så tynt som mulig. Bakearkene skal være på under steking.
  8. Ha på hvert sitt bakebrett og stek i ovnen i 10 minutter.
  9. Ta ut av ovnen, rull sammen og kutt i ønsket tykkelse.

Pastasaus
  1. Skjær bacon i terninger og eventuelt kjøtt i strimler.
  2. Del løken på langs og kutt til halvsirkler.
  3. Brekk brokkolien i buketter.
  4. Ha fløte, kremost og sambal i en egen kasterolle
  5. Varm opp på middels varme til kremosten er løst opp i fløten.
  6. Stek bacon og kjøtt til det er gjennomstekt.
  7. Ha i champinjong og hvitløk og stek videre til champinjongen har trekt til seg stekefett og fått en gylden farge.
  8. Tilsett løk og brokkoli. Brokkoli og løk skal helst være crunchy og ikke for bløt.
  9. Når løken er blank, hell over fløte og kremostblandingen.
  10. Gi et raskt oppkok og la stå på varme til sausen tykner og smak til med salt og pepper.
Merknad
Du kan bruke kremost naturell eller annen smak for spennende variasjoner i pastaen. Kremosten er lettere å jobbe med når den er romtemperert.
Hvis du bruker et annet merke physillum enn Fiberhusk, må du bare prøve deg fram mht mengde (konsistensen skal minne om seig vaniljekrem).
Du kan bytte ut strimlet kjøtt med kjøttdeig.
Kan også serveres med zoodles, og gjerne et dryss parmesan eller finrevet hvitost.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 206 - Fett: 18,4 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 7,9

 

 

10 Comments

  1. Hei. Tomt for fiberhusk i butikken. Kan jeg bruke psyllium eller avfettet linfrømel i stedet?🙏

  2. Lagde denne med strimlet kokt skinke og bacon. Nydelig rett, alle tre i familien digget den

  3. Hei det mangler sjampinjong i handlelisten. Det står sjampinjong først når man skal lese fremgangsmåte

  4. Hilde Hallerud

    Det går helt fint å fryse ned. Laget idag med urte kremost (+en dæsj oystersaus og hoi san saus). Bytta ut kjøtt med scampi. Finhakket chili med løk, vårløk og hvitløk. Varmet både «pasta» og scampi i sausen og det var nydelig.

  5. HildeH🙂

    Jeg laget en 1/2 porsjon tagliatelle og 1/2 med «lasagneplater. Platene frøs jeg ned. Brukte til lasagne og det funket utmerket!

  6. Hei, kan man oppbevare pastaen over tid Evt fryse den?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.