Asiatisk sesambiff


En ting jeg har savnet skikkelig etter kostholdsomleggingen er asiatisk, og da spesielt kinesisk, mat. Desverre bruker de endel sukker og stivelse i det Asiatiske kjøkken. Men så heldig vi er som har så fantastiske sukkererstatninger på markedet! Her får du en knallgod og egenkomponert lavkarbovennlig versjon av sesambiff. PS: du kan selvsagt bytte ut biffen med kylling eller svinekjøtt om du ønsker. Det er helt sikkert supergodt med sjømat også!

Metoden som gir kjøtt den typiske supermøre konsistensen du får på kinarestauranter kalles “velveting”. Denne metoden er spesielt godt egnet om du har kjøtt av mindre bra kvalitet. Det finnes flere måter å gjøre det på, men den vanligste innebærer desverre maisstivelse. En annen metode er følgende:

1 ts natron røres ut i 2 dl vann. Vend kjøttet i blandingen og legg kjølig i 30 minutter. Hvis du lar den ligge mer enn 30 minutter risikerer du at kjøttet blir for mørt og får en merkelig konsistens, så vær obs! Skyll kjøttstykkene godt så du ikke får natronsmak i matretten. Kjøttet skal deretter dyppes i fosskokende vann i 30 sekunder. Deretter lynstekes.

Dette er ikke nødvendig for denne retten, men er altså ment som et tips til dere som søker den ultramøre konsistensen man typisk får på kjøtt på Kinarestauranter.

Asiatisk sesambiff
 
Server gjerne med salat eller blomkålris.
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 dl kjøttkraft/buljong.
  • 1 dl Tamari saus (Glutenfritt alternativ til soyasaus - kjøpt i allergihylla på matbutikk).
  • 100 aspargesbønner
  • 100 g champinjong
  • 1 ts chiliflak eller litt ferskkuttet chili.
  • 1 ss sesamolje
  • 30 - 50 g Sukrin Gold etter ønsket søtningsgrad.
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ts revet fersk ingefær
  • 1 ss riseddik eller annen type eddik.
  • 400 storfekjøtt (jeg brukte entrecote).
  • ¼ ts xanthan gum eller johannesbrødkjernemel (mengden kan variere).
Fremgangsmåte:
  1. Tørrist sesamfrøene til de får en gylden nøttebrun farge.
  2. Smelt Sukrin Gold i en kjele til det er helt oppløst.
  3. Ha i Tamari, kjøttkraft/buljong og riseddik og gi et oppkok.
  4. Rør inn xanthan gum, litt etter litt. For mye kan nemlig gi en slimete konsistens.
  5. Lynstek champinjong, aspargesbønner, hvitløk, chiliflak og ingefær i sesamolje. Sett til side.
  6. Stek kjøttet etter ønske. Jeg skar det opp på forhånd da jeg foretrekker gjennomstekt biff. Om du ønsker kjøttet litt rødere kan du godt steke hele kjøttstykket, la det hvile og skjære det i strimler rett før servering.
  7. Ha grønnsaker, sesamfrø og kjøttet over i sausen.

 

 

2 Comments

  1. Lene Marie Poppe Thorsen

    En annen enkel måte å mørne kjøttet på en måte de gjør i det Asiatiske kjøkken er rett og slett natron. Hvis du blander litt i en bolle sammen med det oppskårne kjøttet og lar det stå i ca 15 minutter blir det super mørt. Står det mye lenger blir det for mørt og mister “fiber teksturen” =)

  2. Pingback: Keto vårruller & sweet chili sauce - Fett & Forstand -

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.