Ontbijtkoek – Nederlandsk Frokostkake (Keto, Sukkerfri)

Ontbijtkoek - Nederlandsk Frokostkake (Keto, Sukkerfri)

Ontbijtkoek - Nederlandsk Frokostkake (Keto, Sukkerfri)

Ontbijtkoek - Nederlandsk Frokostkake (Keto, Sukkerfri)

Ontbijtkoek - Nederlandsk Frokostkake (Keto, Sukkerfri)

Ontbijtkoek - Nederlandsk Frokostkake (Keto, Sukkerfri)

Ontbijtkoek - Nederlandsk Frokostkake (Keto, Sukkerfri)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Ontbijtkoek – Nederlandsk Frokostkake (Keto, Sukkerfri) – For det er nettopp det Ontbijtkoek betyr, frokostkake. Høres ikke det digg ut? Kaken er typisk spist på morgenen med en god klatt smør på. Oh LykkeI motsetning til de fleste andre kaker som er laget med hvetemel, er Ontbijtkoek laget med rugmel. I tillegg en god andel av enten sirup, honning eller melasse og diverse krydder. Ingrediensene og da særlig krydderet variere nemlig utifra hvor i Nederland du befinner deg. Den aller mest populære Ontbijtkoek er imidlertid “Oudewijvenkoek” – som betyr “gammel dame kake).

Vår Ontbijtkoek er selvsagt veldig mye sunnere enn originalen. Laget med pofiber, Sukrinsirup Gold og Sukrin Gold. Keto og lavkarbovennlig så det holder med andre ord!

Jeg er litt usikker på om Ontbijtkoek er typisk julekake i Nederland, men jeg forbinder den med jul okke som! Når jeg var yngre brukte vi å få en diger eske fra familien i Nederland med massevis av mat og godteri tilsendt hver jul! Denne kaken var fast innslag, sammen med blant annet Kerststol (julebrød) og kerstkrantjes!

Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram! Det er ingen grunn til at man ikke kan kose seg på keto!

Ontbijtkoek - Nederlandsk "Frokostkake" (Keto, Sukkerfri)
 
Denne oppskriften passer til en liten brødform.
Skrevet av:
Serveringer: 1 liten kake
Ingredienser:
  • 4 egg (M/L - ca 220 g)
  • 40 g Pofiber
  • 80 g Sukrinsirup Gold(100 g om du liker det veldig søtt)
  • 100 g Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • 80 g smør
  • 80 g kremost naturell
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • ½ ts ingefær
  • ¼ ts nellik
  • ¼ ts muskattnøtt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts anisfrø
  • ⅛ ts koriander
Fremgangsmåte:
  1. Formvarm ovnen til 180C.
  2. Mål opp og bland de tørre ingrediensene (inkludert krydder).
  3. Smelt smør og kremost, enten i mikroen eller i en liten kjele.
  4. Pisk sammen egg, smelta smør, Sukrinsirup Gold og kremost til en jevn røre.
  5. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  6. Hell over i en liten brødform, gjerne med bakepapir.
  7. Stekes midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter (til kakepinnen kommer ut tørr). Avkjøles i formen på rist. TIPS: Hvis kaken har blitt mørk men fremdeles ikke gjennomstekt kan du ha over litt aluminiumsfolie på slutten av steketiden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 257 - Fett: 21,4 - Karbohydrater: 3 - Protein: 7,1

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

2 Comments

  1. Ingeborg Hartjes

    Hei dere, jeg har to ganger laget denne “Ontbijtkoek” men jeg tror at dere, kanskje med å tilpasse oppskriften med makro´s, har glemt sukrin gold i oppskriften. jeg brukte 100gr sukrinsirup gold men få den ikke så søt som den skal være. Sjekker jeg den nederlandske oppskriften da er det også stroop (sirup) og sukker….Og i teksten snakker dere også om begge produkter…..

    • Heisann 🙂 Det har du nok helt rett i! Jeg fant tilbake til de første revisjonene og her har det skjedd en glipp. La til 100 g Sukrin Gold i oppskriften nå 🙂 Tusen takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.