Gledelig Jul med Fett & Forstand – Pepperkake-kake!




Igår stabla jeg sammen denne kaken for å ta med til Julelunch idag. En saftig 3 lags kryddekake med nydelig smak av jul. Hvert lag er dynket med virgin Irish Cream og fylt med et tykt lag deilig kremostfrosting. Den er pyntet med peppercookies med knekk, pepperkakemenn, sjakkruter og mini cupcakes laget av 1/3 av kakeoppskriften (det var nok frosting til å pynte både kaken og cupcakes) – Alt 100% lavkarbovennlig som vanlig! 🙂

Gledelig Jul med Fett & Forstand - Pepperkake-kake!
 
Denne oppskriften er nok til trelags kake i 21 cm kakeform. Frostingen er nok til å fylle og pynte hele kaken. Hvis du bare har èn kakeform bør du dele oppskriften i 3 og blande og steke lag for lag separat.
Skrevet av:
Serveringer: ca 16 stykker
Ingredienser:
Kakebunn
  • 5 egg
  • 75 g romtemperert smør
  • 1,5 dl fløte
  • 150 g creme fraiche
  • 225 g mandelmel
  • 60 g fettredusert mandelmel
  • 30 g pofiber
  • 3 ts bakepulver
  • 150 g Sukrin Gold
  • 1 - 2 ss hjemmelaga lavkarbosirup (alternativt Fibersirup Gold)
  • 9 ts pepperkakekrydder (se oppskrift lenger ned)
  • 3 ts kanel
  • 1 ts fiberhusk (kan sløyfes)

Irish Cream til dynking
  • 1 dl fløte
  • 2 ts Tagatesse
  • 2 ts vann
  • 1 ts smør
  • 0,5 ts instant kaffe
  • 0,5 ts kakao
  • 0,5 dl whiskey/ for virgin utgave: 8 dråper romessens

Kremostfrosting
  • 250 g romtemperert smør
  • 250 g romtemperert kremost
  • 100 - 150 g Sukrin Gold
  • 2 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Kakebunn
  1. Forvarm ovnen til 170°C
  2. Smør kakeformene med smør og dryss i kanel. Hvis du bruker springform bør du ha bakepapir i bunn.
  3. Knus Sukrin Gold med stavmikser, blender eller lignende.
  4. Pisk smør og Sukrin Gold luftig.
  5. Tilsett ett og ett egg.
  6. Bland inn fløte og creme fraiche.
  7. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
  8. Fordel røren kakeformene.
  9. Stekes på nest nederste rille i 30 - 35 minutter - til kakepinnen kommer ut tørr.
  10. Avkjøles på rist.

Irish Cream til dynking
  1. Ha Tagatesse og vann i en kjele.
  2. Varm opp til vannet fordamper og Tagatesse karamelliseres dyp gylden.
  3. Tilsett smør.
  4. Pisk inn fløte, kakao og kaffepulver til alt er løst opp og fjern deretter kjelen fra varmen.
  5. Tilsett whisky når blandingen er noe avkjølt. Bruker du romessens kan du ha det i samtidig som de andre ingrediensene.

Kremostfrosting og sammensetning
  1. Knus Sukrin Gold med stavmikser, blender eller lignende.
  2. Pisk sammen alle ingrediensene til du får en luftig krem. Dette kan ta noen minutter.
  3. Dynk den første kakebunnen.
  4. Ha på frosting. Bruk gjerne en kakesprøyte for å få jevnest mulig fordeling av kremen. Husk å spare nok til å dekke kaken og eventuelt pynte.
  5. Ha forsiktig på kakebunn. Gjenta prosessen.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Serveringer: Totalt i kaken : - Fett: 555g - Karbohydrater: 30,75g - Protein: 127g

 

2 Comments

  1. Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand

  2. Pingback: Sjokolademousse med Irish Cream! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.