Seige Cookies ! En Deig – 4 Varianter

Blåbær og Kanel
Pekan og Karamell
Sjokolade og Peppermynte
Sjokolade og Karamell

Seige cookies er jo bare definisjon på lykke!
Oppskriften gir 24 stykker.
Når deigen var ferdig delte vi den opp og lagde fire forskjellige smaksvarianter 🙂
Grunnoppskriften vår er inspirert av denne oppskriften.

Seige Cookies ! En Deig - 4 Varianter
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 24 stk
Ingredienser:

Seige Cookies
  • 6 dl mandelmel (vi brukte egenmalte mandler med skall)
  • 4ss kokosmel evt. fettredusert mandelmel
  • 2 egg
  • 1,5 ss gelatinpulver
  • 2 ts bakepulver
  • 75 g Sukrin Gold
  • 2 ss Fibersirup Gold
  • 1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
  • 125 g smeltet smør.
Fremgangsmåte:
  1. Pisk sammen egg, fibersirup og smeltet smør.
  2. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  3. Deigen skal minne om vanlig cookie deig, så hvis deigen blir for løs kan du ha i litt mer kokosmel.
  4. Cookiene må klemmes ned i ønsket tykkelse da de ikke "smelter" slik vanlig cookiedeig gjør.
  5. Stekes på 170°c i 15 minutter.
  6. Skal du steke flere brett samtidig kan du bruke varmluft, men da justere ned varmen noe.
  7. Når de kommer ut av ovnene er de veldig bløte så unngå å dall for mye med de.
  8. Jeg avkjølte mine på rist men med bakepapiret på. De må hvile i MINST 1 time før servering. Jo lengre jo bedre, de er supergode når de har "satt seg" skikkelig 🙂
Merknad
Blåbær & Kanel :

Til ¼ grunnoppskrift brukte vi ca 2 ss tørkede bær og 1 ts kanel. Vendes inn i deigen før man former cookies.
Jeg ramla over et supert triks for å tørke frukt og bær hurtig.
Fordel ønsket mengde bær på et tilklipt bakepapir rett på glassplaten i mikrobølgeovnen.
Settes på tineprogram i 5 minutters intervaller (NB NB NB! VIKTIG AT DET ER TINEPROGRAM ELLERS KAN DET I VERSTE FALL TA FYR). Sjekk bærene innimellom. Det tok ca 15 - 20 minutter før bærene var tørket.
Jeg brukte frosne bær og lot de tine og avrenne først. Jeg vil tro man får best resultat med ferske bær men har ikke prøvd enda.

Sjokolade & Peppermynte :

Til ¼ grunnoppskrift brukte vi 4 dråper japansk peppermynteolje og 15g opphakket 85% mørk sjokolade.
Vendes inn i deigen.

Sjokolade & Karamell :

Til ¼ del grunnoppskrift brukte vi 15g oppskjær fudge og 15g opphakket 85% mørk sjokolade.
Det er en fordel om du skjærer opp fudgen og hiver den litt i fryseren så den ikke løser seg helt opp når du jobber den i deigen. Alternativt kan du vende inn sjokoladebitene og trykke inn fudgebitene når du har formet cookiene.

Pekan & Karamell :

Til ¼ grunnoppskrift hadde vi 15g fudge i biter og 15g grovhakkede pekannøtter. Det er en fordel om du skjærer opp fudgen og hiver den litt i fryseren så den ikke løser seg helt opp når du jobber den i deigen. Alternativt kan du vende inn pekanbitene og trykke inn fudgebitene når du har formet cookiene.

 

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.