Pølsebrød (Keto, Glutenfri)

Pølsebrød (Keto, Glutenfri)

Pølsebrød (Keto, Glutenfri)

Pølsebrød (Keto, Glutenfri)

Pølsebrød (Keto, Glutenfri)

Pølsebrød (Keto, Glutenfri)

Pølsebrød (Keto, Glutenfri)

Pølsebrød (Keto, Glutenfri) – Endelig en oppskrift på lavkarbo pølsebrød med autentisk smak! Ideen fikk vi av Trine-Lise Opsahl som hadde brukt vår oppskrift på Polarbrød til å lage pølsebrød! Oppskriften er dermed den samme, men utformingen og steketiden annerledes.

Hvilke pølser kan jeg spise til pølsebrød på keto?

Dette spørsmålet har vi fått mer enn èn gang, for å si det slik. Svaret er ikke så lett. Kommersielle pølser inneholder veldig ofte ting vi ikke burde spise på lavkarbo og keto. Jacobs Utvalgte som finnes på Norgesgruppen-butikkene (Spar, Eurospar, Meny, Joker og Kiwi) inneholder desidert minst karbohydrater. Bor du i Møre og Romsdal er du velsignet med et godt utvalg “Svinemør”. Vår favoritt er Brudevold, og den inneholder kun 1.1 g kh pr 100 g. Det aller beste hadde vært å lage pølser selv, men det krever både riktige redskaper og kunnskap.

Pølsebrød derimot, er noe alle kan lage og nyte. Hvis du ikke liker pølser kan de jo for eksempel serveres med rollerburger? I tillegg til pølsebrød har vi laget deilig, typisk tilbehør som Sprøstekt løk og Hot Dog dressing. Pssst! Mer kommer!

Pølsebrød (Keto, Glutenfri)
 
Ingredienser
  • 2 egg (størrelse M/L)
  • 1,5 dl fløte
  • ½ dl vann
  • 50-60 g havrefiber (avhengig av størrelsen på eggene)
  • 15 g fiberhusk
  • ¼ ts xanthangum
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ts monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Tagatesse
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile i 10 minutter.
  8. Del deigen i 6 like store deler.
  9. Ha litt olje på hendene, form pølsebrøden.
  10. Pensle med egg og dryss på sesamfrø. .
  11. Stek på midterste rille i ca 35 minutter.
  12. Avkjøl på rist.

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Hot Dog Dressing (Keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Hjemmelaget sprøstekt løk! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.