Fiskeboller i karrisaus! (Keto, glutenfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 750 g hysefilet (også kaldt kolje - se hovedinnlegg for tips)
- 2 dl fløte
- 2 egg (s/m)
- 1,5 - 2 ts salt
- ½ ts muskatnøtt
- ¼ ts muskatblomme (kan sløyfes)
- ½ ts hvitpepper
- 3 dl fløte
- 3 dl fiskekraft
- 1 - 2 ts karri (kan byttes ut med ¼ ts muskatnøtt for hvitsaus)
- ¼ ts xanthangum
- saltog pepper etter smak
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skjær fiskefilet i middels store terninger.
- Rør sammen egg, fløte, muskatnøtt, muskatblomme og hvitpepper.
- Puls fisketerningene sammen med salt til det meste er godt kvernet.
- Hell fløteblandingen i fisken i en tynn stråle mens du pulser.
- Puls til du får en fin, jevn deig. Ikke puls for mye eller for lenge for da går det varmgang i farsen.
- Form fiskebollene og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
- Forstek i ovnen i ca 10 - 15 minutter avhengig av størrelsen.
- Ha fløte og fiskekraft i en kjele og gi et oppkok.
- Smak til med salt, pepper og karri.
- Rør inn xanthangum og la småputre til sausen tykner.
- Ha fiskebollene i sausen og la småputre i ca 10 minutter.
Kcal: 155,26 - Fett: 11,77 - Karbohydrater: 1,09 - Protein: 11,08
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fisk/fiskeboller-i-karrisaus-keto-glutenfri/
3.5.3251