Fiskeboller i karrisaus! (Keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
Fiskeboller
  • 750 g hysefilet (også kaldt kolje - se hovedinnlegg for tips)
  • 2 dl fløte
  • 2 egg (s/m)
  • 1,5 - 2 ts salt
  • ½ ts muskatnøtt
  • ¼ ts muskatblomme (kan sløyfes)
  • ½ ts hvitpepper

Karrisaus
  • 3 dl fløte
  • 3 dl fiskekraft
  • 1 - 2 ts karri (kan byttes ut med ¼ ts muskatnøtt for hvitsaus)
  • ¼ ts xanthangum
  • saltog pepper etter smak
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skjær fiskefilet i middels store terninger.
  3. Rør sammen egg, fløte, muskatnøtt, muskatblomme og hvitpepper.
  4. Puls fisketerningene sammen med salt til det meste er godt kvernet.
  5. Hell fløteblandingen i fisken i en tynn stråle mens du pulser.
  6. Puls til du får en fin, jevn deig. Ikke puls for mye eller for lenge for da går det varmgang i farsen.
  7. Form fiskebollene og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. Forstek i ovnen i ca 10 - 15 minutter avhengig av størrelsen.

Karrisaus
  1. Ha fløte og fiskekraft i en kjele og gi et oppkok.
  2. Smak til med salt, pepper og karri.
  3. Rør inn xanthangum og la småputre til sausen tykner.
  4. Ha fiskebollene i sausen og la småputre i ca 10 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 155,26 - Fett: 11,77 - Karbohydrater: 1,09 - Protein: 11,08
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/fisk/fiskeboller-i-karrisaus-keto-glutenfri/