Hachee - tradisjonell nederlandsk biff- og løkgryte! (keto)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 750 g høyrygg, mørbrad eller annen type fet storfekjøtt
- 500 g løk
- 125 g smør
- 2,5 dl storfekraft - f.eks 125 g redusert oksekraft fra Jacobs Utvalgte + 125 g vann
- 2,5 dl vann
- 0,5 - 1 dl eplecidereddik
- 2 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
- ca 2,5 ts salt
- 1 ts pepper
- 0,5 ts helpepepper (kan sløyfes)
- 5 nellikspiker
- 4 stk laubærblad
- 1 ts guargum eller xanthangum
- Skjær kjøttet i terninger på ca 3x3 cm og dryss over halvparten av salt og pepper.
- Grovhakk løken.
- Brun smør i en panne og bres kjøttet gyldent. Ha deretter i løk og stek løken blank (ikke brun).
- Bland sammen kraft, vann, eplecidereddik og tamari og pisk inn guar gum,
- Hell væsken over kjøtt og løk og ha deretter i nellikspiker og laubærblad.
- Gi et raskt oppkok og la småputre under lokk i 2,5 timer.
- Ta av lokket og la koke i ytterligere 30-45 minutter, til sausen er tykk nok. Smak til med resten av salt og pepper.
- Server straks.
Kcal: 127 - Fett: 9 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 9,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/nederlandsk/hachee-tradisjonell-nederlandsk-biff-og-lokgryte-keto/
3.5.3251