Hachee - tradisjonell nederlandsk biff- og løkgryte! (keto)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 750 g høyrygg, mørbrad eller annen type fet storfekjøtt
  • 500 g løk
  • 125 g smør
  • 2,5 dl storfekraft - f.eks 125 g redusert oksekraft fra Jacobs Utvalgte + 125 g vann
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 - 1 dl eplecidereddik
  • 2 ss Tamari (glutenfri soyasaus)
  • ca 2,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts helpepepper (kan sløyfes)
  • 5 nellikspiker
  • 4 stk laubærblad
  • 1 ts guargum eller xanthangum
Fremgangsmåte:
  1. Skjær kjøttet i terninger på ca 3x3 cm og dryss over halvparten av salt og pepper.
  2. Grovhakk løken.
  3. Brun smør i en panne og bres kjøttet gyldent. Ha deretter i løk og stek løken blank (ikke brun).
  4. Bland sammen kraft, vann, eplecidereddik og tamari og pisk inn guar gum,
  5. Hell væsken over kjøtt og løk og ha deretter i nellikspiker og laubærblad.
  6. Gi et raskt oppkok og la småputre under lokk i 2,5 timer.
  7. Ta av lokket og la koke i ytterligere 30-45 minutter, til sausen er tykk nok. Smak til med resten av salt og pepper.
  8. Server straks.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 127 - Fett: 9 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 9,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/nederlandsk/hachee-tradisjonell-nederlandsk-biff-og-lokgryte-keto/