Pumpernickel! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 lite brød
Ingredienser:
  • 150 g linfrø
  • 150 g pekannøtter eller valnøtter
  • 25 g pofiber
  • 25 g fiberhusk
  • 2 egg
  • 2 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • ½ dl Sukrinsirup Gold
  • ½ dl eplecidereddik
  • ½ ts salt
  • 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150 grader.
  2. Knus linfrø og pekannøtter til mel.
  3. Bland sammen alle de tørre ingrediensene først.
  4. Tilsett de våte ingrediensene og bland godt.
  5. La deigen svelle i 10 minutter.
  6. Ha deigen over i en liten brødform kledd med bakepapir.
  7. Kle hele formen med aluminumsfolie.
  8. Ha brødformen i en ildfast form, og fyll vann til halve brødformen er dekt.
  9. Sett i ovnen og la brødet dampe under aluminiumsfolien i 8 timer. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 297 - Fett: 25,3 - Karbohydrater: 2,2 - Protein: 7,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/brod/pumpernickel-keto-glutenfri/