Pisk kremfløte, rømme og guar gum godt sammen, gjerne med elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin for å unngå klumper.
Ha blandingen i en kjele og varm opp til det akkurat begynner å boble.
Trekk kjelen fra platen og la temperaturen falle til 42 grader. Har du ikke termometer kan du bruke tips fra Gry Hammer: "Jeg bruker aldri termometer, men tenker at 42 grader er midt i mellom så varmt at jeg ikke kan holde fingeren i væsken lenger og kroppstemperatur."
Når temperaturen er ca 42 grader rører du inn inulin og innholdet i probiotika-kapselen. Rør godt.
Pakk kjelen godt inn i et saueskinn eller ullpledd og legg gryta på varmekablene på badet, eller andre steder. For andre tips om fermentering og temperaturer sjekk ut Gry Hammers tips!
La yoghurten fermentere i 12-16 timer. Ta gjerne en smakstest etter 10 timer for å sjekke hvordan det går. Noen liker mer syre, og andre liker mindre.
Fordel yohurten i lufttette glassbeholdere og legg de i kjøleskapet.