Hjemmelaget Yoghurt! (keto, Sukkerfri)
 
 
Ingredienser:
  • 600 g rømme
  • 7,5 dl kremfløte
  • ½ dl vann
  • 1-1,5 kapsel probiotika 5milliarder
  • 2 + ¼ ts Inulin
  • 1,5 ts Guar gum
Fremgangsmåte:
  1. Pisk kremfløte, rømme og guar gum godt sammen, gjerne med elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin for å unngå klumper.
  2. Ha blandingen i en kjele og varm opp til det akkurat begynner å boble.
  3. Trekk kjelen fra platen og la temperaturen falle til 42 grader. Har du ikke termometer kan du bruke tips fra Gry Hammer: "Jeg bruker aldri termometer, men tenker at 42 grader er midt i mellom så varmt at jeg ikke kan holde fingeren i væsken lenger og kroppstemperatur."
  4. Når temperaturen er ca 42 grader rører du inn inulin og innholdet i probiotika-kapselen. Rør godt.
  5. Pakk kjelen godt inn i et saueskinn eller ullpledd og legg gryta på varmekablene på badet, eller andre steder. For andre tips om fermentering og temperaturer sjekk ut Gry Hammers tips!
  6. La yoghurten fermentere i 12-16 timer. Ta gjerne en smakstest etter 10 timer for å sjekke hvordan det går. Noen liker mer syre, og andre liker mindre.
  7. Fordel yohurten i lufttette glassbeholdere og legg de i kjøleskapet.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 332 - Fett: 34,7 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 1,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/smaretter-snacks/kalde-smaretter/hjemmelaget-yoghurt-keto-sukkerfri/