Chili con carne! (Keto)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser:
"Bønner"
  • 300 g aspargesbønner
  • 30 g smør
  • 3 ss fløte
  • 3 ts Sukkr Gull
  • ½ ts spisskummin
  • ½ ts koriander
  • Salt og pepper etter smak.

Chili con carne
  • 500 g kjøttdeig
  • 200 g bacon (eller mer kjøttdeig)
  • 200 g paprika - gjerne rød, gul og grønn
  • 250 g løk
  • 3 stk chili
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 780 (2 bokser) hakkede tomater
  • 2 ts tomatpurre
  • 1 ss Monster Kalorifri Sriracha Sauce
  • 1 ss tamari (glutenfri soyasaus)
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 ts chiliflak (gjør retten ekstra sterk - kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
"Bønner"
  1. Kok opp vann med litt salt og ha i aspargesbønnene.
  2. La vannet koke opp igjen og la aspargesbønnene koke i ca 5 minutter.
  3. Sil av vannet.
  4. Bland spisskummin, koriander, sukkr gull, smør, fløte, salt og pepper i de kokte bønnene, og knus alt med en stavmikser eller lignende.
  5. La mosen koke til det meste av vannet har fordampet og du sitter igjen med en relativt sticky og seig mos.

Chili con carne
  1. Ha aspargesbønnemosen, hakkede tomater, tomatpurre og tamari i en gryte og varm opp på middels varme.
  2. Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
  3. Stek bacon og ha deretter i løk og stek til løken er blank og mør.
  4. Stek kjøttdeig med presset hvitløk og litt salt og pepper. Ha i paprika og finhakket chili stek videre i et par minutter.
  5. Ha kjøtt og grønnsaker i sausen og gi et raskt oppkok.
  6. Smak til med salt og pepper og la retten småputre i 5 minutter.
  7. Server straks - gjerne med sellerirotris, revet ost og seterrømme.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 102 - Fett: 7,1 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 6,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/meksikansk/chili-con-carne-keto/