Chili con carne! (Keto)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 porsjoner
- 300 g aspargesbønner
- 30 g smør
- 3 ss fløte
- 3 ts Sukkr Gull
- ½ ts spisskummin
- ½ ts koriander
- Salt og pepper etter smak.
- 500 g kjøttdeig
- 200 g bacon (eller mer kjøttdeig)
- 200 g paprika - gjerne rød, gul og grønn
- 250 g løk
- 3 stk chili
- 2-3 fedd hvitløk
- 780 (2 bokser) hakkede tomater
- 2 ts tomatpurre
- 1 ss Monster Kalorifri Sriracha Sauce
- 1 ss tamari (glutenfri soyasaus)
- Salt og pepper etter smak
- 1 ts chiliflak (gjør retten ekstra sterk - kan sløyfes)
- Kok opp vann med litt salt og ha i aspargesbønnene.
- La vannet koke opp igjen og la aspargesbønnene koke i ca 5 minutter.
- Sil av vannet.
- Bland spisskummin, koriander, sukkr gull, smør, fløte, salt og pepper i de kokte bønnene, og knus alt med en stavmikser eller lignende.
- La mosen koke til det meste av vannet har fordampet og du sitter igjen med en relativt sticky og seig mos.
- Ha aspargesbønnemosen, hakkede tomater, tomatpurre og tamari i en gryte og varm opp på middels varme.
- Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
- Stek bacon og ha deretter i løk og stek til løken er blank og mør.
- Stek kjøttdeig med presset hvitløk og litt salt og pepper. Ha i paprika og finhakket chili stek videre i et par minutter.
- Ha kjøtt og grønnsaker i sausen og gi et raskt oppkok.
- Smak til med salt og pepper og la retten småputre i 5 minutter.
- Server straks - gjerne med sellerirotris, revet ost og seterrømme.
Kcal: 102 - Fett: 7,1 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 6,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/meksikansk/chili-con-carne-keto/
3.5.3251