Kjøttkaker i brunsaus! (Keto, Glutenfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 500 g kjøttdeig av storfe
- 500 g medisterdeig eller kjøttdeig av svin
- ca 1 stk liten løk - finhakket
- 1 egg
- 1 dl fløte
- ½ ss salt
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts pepper
- ½ ts muskatnøtt
- 100 g meierismør
- 1 ts tomatpure
- 1 ts dijonsennep
- 5 dl hjemmelaget kraft eller kraft av storfe fra Jacobs utvalgte
- 1 ss tamari (glutenfri soyasaus)
- stekesjy etter steking av kjøttkakene
- ¼ - ½ ts xanthangum
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kjør kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin i et par minutter.
- Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe blandingen i kjøttet i en tynn stråle.
- Form kjøttkaker og legg de på et stekebrett.
- Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
- Brun smøret godt i en kjele. Smøret skal være nøttebrunt i farge.
- Tilsett tomatpure og rør godt.
- Tilsett kraft, dijonsennep, tamari, stekesjy og smak til med salt og pepper.
- Rør inn xanthangum til du oppnår ønsket tykkelse på sausen.
- Ha kjøttkakene i brunsausen og la putre i 5 minutter.
Kcal: 169 - Fett: 11,8 - Karbohydrater: 1 - Protein: 14,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kjottkaker-i-brunsaus-keto-glutenfri/
3.5.3251