Kjøttkaker i brunsaus! (Keto, Glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 500 g kjøttdeig av storfe
  • 500 g medisterdeig eller kjøttdeig av svin
  • ca 1 stk liten løk - finhakket
  • 1 egg
  • 1 dl fløte
  • ½ ss salt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts pepper
  • ½ ts muskatnøtt

Brunsaus
  • 100 g meierismør
  • 1 ts tomatpure
  • 1 ts dijonsennep
  • 5 dl hjemmelaget kraft eller kraft av storfe fra Jacobs utvalgte
  • 1 ss tamari (glutenfri soyasaus)
  • stekesjy etter steking av kjøttkakene
  • ¼ - ½ ts xanthangum
Fremgangsmåte:
Kjøttkaker
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kjør kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin i et par minutter.
  3. Pisk egg, fløte og krydder lett sammen og spe blandingen i kjøttet i en tynn stråle.
  4. Form kjøttkaker og legg de på et stekebrett.
  5. Stekes midt i ovnen i 20 minutter.

Brunsaus
  1. Brun smøret godt i en kjele. Smøret skal være nøttebrunt i farge.
  2. Tilsett tomatpure og rør godt.
  3. Tilsett kraft, dijonsennep, tamari, stekesjy og smak til med salt og pepper.
  4. Rør inn xanthangum til du oppnår ønsket tykkelse på sausen.
  5. Ha kjøttkakene i brunsausen og la putre i 5 minutter.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 169 - Fett: 11,8 - Karbohydrater: 1 - Protein: 14,5
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kjottkaker-i-brunsaus-keto-glutenfri/