NB: OPPSKRIFTEN UNDER ER BEREGNET PÅ TO-LAGS KAKE! Hvis du ønsker fire-lags kake slik som på bildet må du lage sukkerbrød to ganger og doble oppskriften på ostekrem!
Valgfri bær mellom lagene og på toppen - vi brukte en blanding av jordbær, bjørnebær, bringebær, rips og blåbær. - NB: Næringsinnholdet under er uten bær. For komplett næringsinnhold må du selv kalkulere inn næringsinnholdet på bærene du bruker i totalen.
Fremgangsmåte:
Sukkerbunn
Forvarm ovnen til 180C.
Smelt smør og rør deretter inn creme fraiche.
Pisk egg og Finesse Bakesukker til luftig eggedosis. Dette kan ta noen minutter.
Pisk smørblandingen forsiktig i eggedosisen.
Pisk forsiktig inn de tørre ingrediensene.
Fordel kakerøren i en springform kledd med bakepapir i bunn.
Stek på nest nederste rille i ovnen i 35 - 45 minutter avhengig av størrelsen på formen. Større/bredere form = kortere steketid. Sjekk gjerne kaken med kakepinne etter 35 minutter.
Avkjøl helt.
Ostekrem
Ha kremost i en bakebolle og pisk glatt.
La maskinen piske på medium hastighet og spe på kremfløte. Skrap gjerne kantene på bakebollen etter hvert.
Sikt inn Sukkr Melis og vanilje og pisk til kremen blir stiv.
Fordel krem og bær mellom lagene - husk å ha nok til topping!