Sosekjøtt - Kjøtt i mørke (keto, glutenfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 4 - 5 porsjoner
- Krydre kjøttet med salt og pepper.
- Varm smør i en gryte og brun kjøttbitene godt i på alle sider. Gjør dette i flere omganger og legg de ferdigbrunede kjøttbitene til side.
- Grovhakk løk og brun løken i smøret.
- Ha kjøttet tilbake i gryta og heller over vann. Du skal IKKE kaste smøret.
- Tilsett laubærblad og nellikspiker og gi gryta et raskt oppkok.
- Skru ned temperaturen og la kjøttet småputre i 3 timer.
- Fisk ut kjøttbitene og hell fløte i kraften.
- Rør inn xanthangum og la putre til sausen tykner.
- Smak til med salt og pepper før du har kjøttet tilbake i gryta.
- La putre til alt er gjennomvarmt.
- Dryss over litt frysetørket rips og friske urter, for eksemper persille og server straks.
- Server gjerne med bakte eller kokte biter av hokkaido-gresskar eller sellerirot og aspargesbønner.
Kcal: 216 - Fett: 18,8 - Karbohydrater: 0,5 - Protein: 11,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/sosekjott-kjott-i-morke-keto-glutenfri/
3.5.3251