Sosekjøtt - Kjøtt i mørke (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 - 5 porsjoner
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
  1. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  2. Varm smør i en gryte og brun kjøttbitene godt i på alle sider. Gjør dette i flere omganger og legg de ferdigbrunede kjøttbitene til side.
  3. Grovhakk løk og brun løken i smøret.
  4. Ha kjøttet tilbake i gryta og heller over vann. Du skal IKKE kaste smøret.
  5. Tilsett laubærblad og nellikspiker og gi gryta et raskt oppkok.
  6. Skru ned temperaturen og la kjøttet småputre i 3 timer.
  7. Fisk ut kjøttbitene og hell fløte i kraften.
  8. Rør inn xanthangum og la putre til sausen tykner.
  9. Smak til med salt og pepper før du har kjøttet tilbake i gryta.
  10. La putre til alt er gjennomvarmt.
  11. Dryss over litt frysetørket rips og friske urter, for eksemper persille og server straks.
  12. Server gjerne med bakte eller kokte biter av hokkaido-gresskar eller sellerirot og aspargesbønner.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 216 - Fett: 18,8 - Karbohydrater: 0,5 - Protein: 11,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/sosekjott-kjott-i-morke-keto-glutenfri/