Verdens Beste Kvæfjordkake (keto, sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Kakebunn
  • 60 g Pofiber
  • 120 g smør
  • 120 g kremost naturell
  • 6 egg (m/l)
  • 150 g Sukkr Gull
  • 20 dråper vaniljeessens eller 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1,5 ts bakepulver

Marengs
Vaniljekrem
  • 6 eggeplommer
  • 3 + 3 dl fløte
  • 1,5 strøkne ts johannesbrødkjernemel
  • 2 stk vaniljestang eller 2 strøken ts vaniljepulver
  • 60-80 g Monster TagaSØTT
  • 8-10 dråper romessens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Kakebunn
  1. Forvarm ovnen til 180g.
  2. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  3. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  4. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  5. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  6. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  7. Fordel røren i en langpanne kledd med bakepapir.

Marengs
  1. Pisk eggehvitene nesten helt stive.
  2. Hell Monster FiberSirup i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen pisker på lav hastighet.
  3. Tilsett siktet Sukkr Melis litt etter litt og pisk til du får en blank og stiv marengs.
  4. Fordel marengs over kakebunnen og strø over hakkede mandler.
  5. Stek kaken på nest nederste rille i ca 30 minutter. Følg med så marengsen ikke blir for brun - du kan unngå dette ved å forsiktig ha over litt aluminiumsfolie på slutten av steketiden.
  6. La kaken avkjøle helt - i mens lager du vaniljekremen. Når kaken er helv avkjølt deler du den i to.

Vaniljekrem
  1. Pisk sammen eggeplomme og TagaSØTT til luftig krem.
  2. Tilsett 3 dl fløte, vanilje og jbkm og pisk godt sammen.
  3. Varm opp på medium varme til blandingen tykner. Husk at den tykner mer når den avkjøles.
  4. La vaniljekremen avkjøle helt.
  5. Pisk krem av fløten.
  6. Vend vaniljekrem og fløtekrem forsiktig sammen og sett kjølig i ca 20-30 minutter.
  7. Vend ene delen av kaken med marengsen ned mot underlaget. Fordel vaniljekremen forsiktig på og ha deretter over bunn nummer to med marengsen vendende opp. Kaken smaker best fersk!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 230 - Fett: 20,5 - Karbohydrater: 2,9 - Protein: 6
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/kvaefjordkake-verdens-beste-keto-sukkerfri/